Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

προμελετημένες πυρκαγιές στα Υψώματα του Γκολάν


 


Δαμασκός, 16 του Ιούλη (απο Cuba Debate/ Prensa Latina)

Οι συριακές αρχές κατηγόρησαν σήμερα το Ισραήλ ότι συνεχίζει με την πολιτική της  να προκαλεί πυρκαγιές προμελετημένα στην ζώνη των Υψωμάτων του Γκολάν, έδαφος παράνομα κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967.
Ο Ζαϊντ al-Ταχαν, μέλος του Εκτελεστικού Κυβερνητικού Γραφείου της Quneitra στη νότια Συρία, δήλωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι οι ισραηλινές αρχές κατοχής ξεκίνησαν μια μεγάλη πυρκαγιά το απόγευμα της Δευτέρας που εξαπλώθηκε μέχρι τις παρυφές της Hamidieh και al-Hurrieh, στην περιοχή του Γκολάν που παραμένει υπό την κυριαρχία της Συρίας.

Αυτή είναι η έβδομη πυρκαγιά που προκαλείται από το Ισραήλ σε λιγότερο από ένα μήνα, ως μέρος της πολιτικής επίθεσης του Ελ Αβίβ εναντίον κατοίκων του Γκολάν, δήλωσε ο Αλ-Ταχάν.

Ο Σύριος αξιωματούχος είπε επίσης ότι οι πυρκαγιές αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής για να σαρωθούν οι καλλιέργειες και να καταστραφεί η βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα της περιοχής.

Ο Αλ-Ταχάν πρόσθεσε ότι οι αρχές κατοχής λεηλατούν τον πλούτο του Γκολάν, κλέβουν το νερό, κόβουν τα δέντρα, και θάβουν πυρηνικά απόβλητα.

μετάφραση Red Rock Views

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου