Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

"Δειλός και ψεύτης είναι", λες; Όχι! Είναι αθεόφοβος ψεύτης!





"Αποκάλυψη τώρα! Δεν γίνεται καμιά διαπραγμάτευση, ούτε σκληρή, ούτε μέτρια, ούτε μαλακή. Απλώς υπογράφετε τα ίδια που είχαμε υπογράψει κι εμείς. Λέτε ψέματα, παίζετε θέατρο, κοροϊδεύετε τον κόσμο, δήθεν ότι πασχίζετε να καταργήσετε τις πολιτικές των Μνημονίων. Και δεν τολμάτε να δώσετε στη δημοσιότητα και να φέρετε στη Βουλή όσα συμφωνήσατε με τους δανειστές γιατί φοβάστε τους βουλευτές, και πρώτα-πρώτα τους δικούς σας".
Τάδε εφη Αθανάσιος Καρτερός.

Πριν διαβάσω την συνέχεια, για μια στιγμή τρόμαξα. Τι έγινε ρε Θανάση; Σου κατέβηκε η θεία φώτιση και τα έβαλες με τον "δειλό και ψεύτη" αρχηγό σου;


Ε, όχι δα!

Η παραπάνω φράση συμπυκνώνει την άδικη, κατα τον Θανάση, κριτική στον Σύριζα. Ακολουθεί λοιπόν δριμύ κατηγορώ κατά της "προπαγανδιστικής πλατφόρμας"  Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που τολμούν να λένε τα παραπάνω.
Μα τι θράσος να αποκαλούν τον Τσίπρα "δειλό και ψεύτη"! Δεν τους "φταίνε οι δανειστές που κρατάνε την οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας". Αυτοι οι αμετανόητοι που,  αν δεν τους μαύριζε ο λαος στην κάλπη, θα συνέχιζαν την "στρατηγική κατεδάφισης"... χωρις αντίρρηση. Ενώ ο Σύριζα, που την συνεχίζει αλλά όχι με την ίδια αφοσίωση, μα με μεγαλύτερη "δημιουργικότητα", εξακολουθεί να συμβολίζει την ελπίδα... Φέρνει αντιρρήσεις!

Ο Θανάσης, βέβαια, παραπονείται που αυτη η αχρεία "πλατφόρμα" κατηγορεί τον Σύριζα πως κάνει αυτό που έκανε κι η ίδια κατά κόρον ως κυβερνηση: περνάει τις συμφωνίες υποτέλειας, αγνοώντας την βουλή, η οποία προφανώς δεν θεωρείται ικανή να κρίνει και να αποφασίσει.

Αυτό που δεν μας λέει είναι πως η "πλατφορμα" έχει ουμφωνήσει με το περιεχόμενο της συμφωνίας, με την γέφυρα που επιτρέπει το πέρασμα απο την όχθη των δημαγωγικών εξαγγελιών στην όχθη του εξευτελιστικού συμβιβασμού, και πως αν την φέρει ο "δειλός και ψεύτης" στην βουλή, η πλατφόρμα, αφήνοντας στην άκρη "τα ψόφια", θα την ψηφίσει... επιβεβαιώνοντας ότι έχουν κοινή στρατηγική.

Λοιπόν, ασ' τα ψόφια και συ, ρε Θανάση. Έχεις καταντήσει αηδία...

.❇❇❇.

Η γελοιογραφια, του Κώστα Μητρόπουλου από τα Νέα 

3 σχόλια:

  1. Ή γελοιογραφία είναι ενδεικτική. Ξέρετε τι θα κάνουν τώρα, με τις ευλογίες ή τις συκέ διαμαρτυρίες του Συριζα. Θ' αρμέξουν και του ταύρου τα α.. αμελέτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ αυτοι οι άσπλαχνοι εταίροι μας. Πως μας πονάνε οι άπονοι. Μέχρι και τα αμελέτητα μας θα μας σπάσουν.
    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία με τους εταίρους μόνο για ενημέρωση στη Βουλή, επισημαίνει τα εξής:

    «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να μην καταθέσει στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε με την τρόικα, για να γίνει συζήτηση και σχετική ψηφοφορία, και θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια να κλείσει το θέμα με τη χρησιμοποίηση του άρθρου 142 του κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει σύντομη ενημέρωση του πρωθυπουργού, για το σοβαρό αυτό πολιτικό θέμα.

    Το ΚΚΕ επαναφέρει την τοποθέτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στις 26 Φλεβάρη, στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι:

    ''Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.

    Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται τρεις θεσμοί, διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων''» [902]

    ΑπάντησηΔιαγραφή