Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

κάλιο το "χείρον" παρά το "χείριστον"




Το ατού αυτών που  επικροτούν τον χειρισμό του Ελληνικού προβλήματος  από τον Τσίπρα  στην επταμερή συνάντηση στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες,  που πέφτει στην τσόχα ως νίκη του Τσίπρα, είναι οτι τους επιτρέπει να υπερηφανεύονται πως δεν θα παρθούν  «υφεσιακά μέτρα». Λίγος χρόνος μένει μέχρι να δούμε τι καλά επιφυλάσσει αυτό. Αλλά ας μην περιμένουμε με κομμένη την ανάσα.  Σωστά επισημαίνει ο Ριζοσπάστης σήμερα ότι:

"Η χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, ότι οι μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει στο επόμενο Γιούρογκρουπ δεν θα περιλαμβάνουν «υφεσιακά μέτρα» δεν αποτελεί διαβεβαίωση που απευθύνεται στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, αλλά στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο κεφάλαιο". 
Αν μη «υφεσιακά μέτρα», μέσα στο δικό τους πλαίσιο αναφοράς, είναι αυτά που δεν επηρρεάζουν άμεσα την ύφεση, τότε πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα έχουμε, εκτός από νέες ιδιωτικοποιήσεις, ένταση της  επίθεσης κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κι άλλες περικοπές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, τοπική διοίκηση... Όπου η ληστεία κριθεί πως είναι άμεσα αντιπαραγωγική θα εφαρμοστεί με "επιμήκυνση" σε βάθος χρόνου.  Τα θύματα...
Αυτά που ήταν πάντα θύματα.

Αλλά αν καταφέρουν να πετάξουν μια χούφτα "ζωοτροφή" παραπάνω προς την "ανθρωπιστική κριση",  προσποιούμενοι πως κάνουν και ολίγον τι κοινωνική πολιτική, τότε να θεωρηθεί επίσης σίγουρο  ότι τους  αποδέκτες θα βομβαρδίσουν με την συμβουλή: παρ' τα, θύμα, και πες "και δοξα τω θεώ". Κι οι περισσότεροι θα πουν κι ευχαριστώ! Όσο για τους άλλους τρομοκρατημένους μάρτυρες του δράματος, που στατιστικά δεν είναι ακόμα κάτω απο το οριο απόλυτης φτώχιας, σ' αυτούς θα πουν "μην παραπονιέσαι γιατί όπως βλέπεις, υπάρχουν και χειρότερα";

Τέτοια κατάντια...

Είναι η μοίρα, εν τέλει, αυτών που αποφασίζουν με γνώμονα το ρητό  "τό μη χείρον βέλτιστον" να  διαπιστωνουν εκ των υστέρων πως το "βέλτιστον" δεν σημαίνει βελτίωση, ενώ απειλούνται με το "χείριστον" αν δεν αποδεχτούν το "χείρον” που δεν ειναι "βέλτιστον".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου