Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τι ενοχλεί περισσότερο από το προφίλ Β;

[www.youtube.com/watch?v=u3yjIT9_-gw]
"Πολύς ντόρος –και ανούσιος κατά την άποψη μου – έγινε γιατί ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να φωτογραφηθεί μαζί με την γυναίκα του και να δώσει συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Και αναφέρομαι στην κριτική που δέχτηκε, γ’ αυτή του την ενέργεια ο Γ.  Βαρουφάκης από ιστότοπους με φιλοσυριζαίικο προσανατολισμό.
Στην προκειμένη περίπτωση κολλάει γάντι η ρήση «Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο».
Εδώ ρε παίδες δεν είπατε κουβέντα για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε σαν αιχμή του δόρατος απέναντι στην γραφειοκρατία του ευρωιερατείου  όχι ένα πρόσωπο από τα σπλάχνα της αριστεράς που έχει να επιδείξει λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες, αλλά έναν κοσμοπολίτη, με αστική κουλτούρα και αμφιλεγόμενο πολιτικό παρελθόν, η συνέντευξη του σας πείραξε;
Ναι δεν είναι στην νοοτροπία του κόσμου της αριστεράς οι λάιφ στάιλ φωτογραφίσεις και οι συμπεριφορές τύπου Βαρουφάκη. Ποιός όμως σας είπε ότι το ζεύγος Βαρουφάκη-Στράτου ανήκει στην αριστερά και ότι πρόδωσε την τάξη απ’ την οποία προέρχεται;  (Ο Γ. Βαρουφάκης είναι γιος του πρώην προέδρου της Χαλυβουργικής ενώ η γυναίκα του είναι κόρη μεγαλοβιομηχάνου)".
Τα παραπάνω, στο Βαθύ Κόκκινο με τίτλο το ερώτημα: "Ανήκει ο Γ. Βαρουφάκης στην Αριστερά;" 

Το ερώτημα δεν είναι τι ύφος έχει κι από πού κρατά η σκούφια του, συμπεριλαμβανομένης και της κομματικής κονκάρδας στην σκούφια,  αλλά για ποιά τάξη δουλεύει.  Το διασκεδαστικότερο ερώτημα όμως είναι άλλο:
"Τι ενοχλεί περισσότερο από το προφίλ Βαρουφάκη κάποιους στον Σύριζα"; 

Μήπως το γεγονός ότι είναι προκλητικά επιδεικτικός ενός life style  το οποίο είναι σε  φαρσοκομωδιακή αντίθεση με αυτό που βιώνει η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του; Μήπως το γεγονός ότι, κατά ειρωνεία αποτελεί "ιλουστρασιόν" εξώφυλλο αυτού που ουσιαστικά είναι ο Σύριζα - ένα κόμμα που καθοδηγείται από την αστική τάξη, με ακόλουθους από την μικροαστική; Ή μήπως ένα τέτοιο αλαζονικό life style τους δυσκολεύει να μας θυμίσουν πάλι τους κλασσικούς, λέγοντας "κι ο Ένγκελς εργοστασιάρχης ήτανε"; 

Εγώ λέω πως μάλλον κάποιοι ζηλεύουν,  επειδή βλέπουν ότι ο Βαρουφάκης εσκεμμένα επενδύει στον πολιτικό γάμο του με το Σύριζα, δημιουργώντας ένα όνομα-φίρμα και αποβλέποντας σε μεγάλα οικονομικά κέρδη (χρυσή ευκαιρία δεν είναι;) από διεθνείς πωλήσεις βιβλίων, διαλέξεις, συνεντεύξεις και πιθανόν άλλα διαφημιστικά, την ώρα που αυτοί, οι στελεχωμένοι στο Σύριζα με βιογραφικά στολισμένα με δεν ξέρω τι "λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες", σπαταλούν τον χρόνο τους σε  αφιλοκερδή κομματική δουλειά, αλλά σαν νεροκουβαλητές ενός μηχανισμού που θα χρυσώσει τους ηγέτες τους, και τρέχουν σαν κόπανοι μέσα στο ρεύμα που, γενικά, θα κάνει τους βρωμερά πλούσιους πλουσιότερους και τους ανυπόφορα φτωχούς (μαζί και τους περισσότερους συριζήτουλες) φτωχότερους.

Ή μήπως είναι τόσο τοξικό αυτό που είπα ώστε παύει να είναι διασκεδαστικό;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου