Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Γιάνη μου το μαντίλι σου



Ο Σόιμπλε, σε συνέντευξη τύπου χτες, για τον Βαρουφάκη:
«Μου είπε ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι τρομερά. Και του είπα ότι στην αρχή έδωσε την εντύπωση ότι ήταν πιο δυνατός στην επικοινωνία παρά στην ουσία.
Η εντύπωση μπορεί να απατά».
[Ακούγονται έντονα γέλια στο ακροατήριο και ξεσπά σε γέλια κι ο Σόιμπλε]

» Μη γελάτε έτσι.
Το ότι είναι αφελής με τους δημοσιογράφους είναι για μένα κάτι καινούριο» 
✳✳✳


Τον προκλητικό τίτλο «Διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα: Φέρτε ψυχίατρο» φέρει δημοσίευμα του Spiegel για την Ελλάδα που υπογράφει ο Γιαν Φλασάουερ.Ο Γερμανός δημοσιογράφος καλεί τον διευθυντή του τμήματος Ψυχιατρικής στο Charité να εξετάσει την δράση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ επιτίθεται ευθέως στον Γιάνη Βαρουφάκη κάνοντας λόγο για «ψυχωτική εμπειρία» και εμμονή σε φανταστικούς εχθρούς.Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για «παράξενους ήρωες του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ μιλά για «ασθένεια» τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει ένα πρόγραμμα βοήθειας ενώ η χώρα βρίσκεται υπό πτώχευση και την ίδια ώρα μιλά πότε για κούρεμα του χρέους και πότε για αναδιάρθρωση.
«Πώς να ασχοληθεί κανείς με μια κυβέρνηση που έχει παραισθήσεις;» αναρωτιέται στη συνέχεια, κάνοντας αναφορά τόσο στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών για «μυστικούς» εφοριακούς όσο και στα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος περί μεταναστών από την Ελλάδα στην Ευρώπη.
«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι αυτοί οι παράξενοι ήρωες του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τον θαυμασμό, αλλά …ο μαρξιστής ψυχίατρος David Cooper, λέει ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα κοινωνικό προϊόν που μπορεί να θεραπευτεί μόνο με επανάσταση. Κάτι σαν αυτό που υποστηρίζουν επίσης ο Τσίπρας και ο υπουργός των Οικονομικών του: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρελός, αλλά ο καπιταλισμός που τoν περιβάλλει» καταλήγει το δημοσίευμα.
[πηγη: ενικός]

✳✳✳
Red rock views

Τελικά εκεί που ένιωθα έντονη αποστροφή για την στάση του Βαρουφάκη, και για την κυβέρνηση πίσω του, γι αυτόν ειδικά, μετά το show  των τελευταίων ημερών, άρχισα να αισθάνομαι πως η μετατροπή του στο μεγαλύτερο κλόουν της Ευρώπης υπερβαίνει τα όρια γελοιότητας και καταντά πραγματικά θλιβερή. Εμφανίζεται σαν τον χαζό του χωριού που τον βάζουν οι πιο πονηροί πίσω του να βγάλει το φίδι απο την τρύπα.


Έχει γίνει κωμικοτραγικός ήρωας ο άμοιρος.

Αλλά δεν κρατάει για πολύ η λύπηση μου. Λέει κάποιος, πως "είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης". Ε, μα πως να μην είναι! Αφού είναι τόσο μαλάκας ώστε να μην βλέπει πως η πολιτική του Σύριζα είναι αδιέξοδη, και τόσο αλαζονικός που να νομίζει ότι μπορεί να πείσει αυτούς (οι οποίοι δικαιολογημένα θεωρούν οτι ο ίδιος προσωποποιώντας την κυβέρνηση του συμπεριφέρεται σαν δούλος) να δεχτούν να παίξουν το παιδαριώδες επικοινωνιακό παιγνίδι του, για να τον αντιμετωπίσουν σαν  κύριο. Αντί αυτού, τον κάναν ρεζίλι των σκυλιών...

Οι πολλές υποκλίσεις δεν μετατρέπουν τον δούλο σε κύριο, Γιάνη μου.

Φοβόμουν πως ο Λαπαβίτσας θα είναι από τους πρώτους που "θα τα χτυπήσουν κάτω" και θα τραπούν σε φυγή. Αλλά μπορεί και να είναι ο Βαρουφάκης - αν μέσα στην  νεφελώδη σύγχυση του (απ' την σφαλιάρα που πήγε σύννεφο) μπορεί να διακρίνει πού κείται το  φιλότιμο του. Γιατί τελικά πόσο εξευτελισμό μπορεί ν' αντέξει ο άνθρωπος και με τι αμοιβή;

✳✳✳

Μη μπουκώνετε το λαό με τόση εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, ωρέ.
Θα σκάσει στο τέλος.

Υγ
Αν χτυπήσεις google search με την φράση "image of indignity" θα βρείς αρκετές φωτογραφίες του Βαρουφάκη. Δεν καλαμπουρίζω. Δοκίμασε το.

3 σχόλια:

  1. "Οι πολλές αποκλίσεις"...
    Μπορούν όμως να τον κάνουν πλούσιο
    Nexus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί αποκλίσεις βλέπε υποκλίσεις
    Nexus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Long time no see, Nexus
      Οι πολλές αποκλίσεις κάνουν το παιδί αρσενική πόρνη πριν το κάνουν πλούσιο!

      Ps
      Και το "αποκλίσεις" πάει.

      Διαγραφή