Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

η τρελή ικανοποίηση του Αντώνη Σ.





Ο Αντώνης Σαμαράς φαντάζομαι αισθάνεται τρελή ικανοποίηση κάθε φορά που ακούει ένα ενθαρρυντικό για αυτόν νέο, όπως η δημοσκόπηση της MRB που τον δείχνει να έχει προβάδισμα (ΝΔ  22,1%, ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, Χρυσή Αυγή 10,6%, Αν Έλ  5,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,1%, Δημ Αρ 4,9% και ΚΚΕ 4,6%).

Μαζεύει μερικά ψίχουλα παραπάνω, σαν αποτέλεσμα της καμπάνιας «ελπίδας» που έχουν εξαπολύσει αυτός με το επιτελείο του. Ο πνιγμένος, λένε, από τα μαλλιά του πιάνεται. Η δημοσκόπηση δείχνει  οτι ο κόσμος,  στην απελπισία του, θέλει να ακούσει ψέματα, και τέτοια σερβίρονται με ιδιαίτερη γαλαντομία.Το γεγονός ότι κάθε φορά που εμφανίζονται στοιχεία δείχνουν τον Σαμαρά «ξεσαμάρωτο» δημαγωγό, δεν φαίνεται να επηρεάζει τον «πιασμένο απ΄ τα μαλλιά του».

Αίφνης, στην δημοσκόπηση η ανεργία αναδεικνύεται σε μέγιστη πηγή φόβου. Δεν είναι προϊόν της φαντασίας κανενός. Το βιώνουν οι άνθρωποι.  Τα στοιχείο το επαληθεύουν. Πρόσφατα η Eurostat, στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, ανακοίνωσε  ότι, ενώ ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε ελαφρά στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας έσπασε ένα νέο ρεκόρ, στο 12,2 τοις εκατό τον προηγούμενο μήνα. Μια ζοφερή ανοδική τάση της ανεργίας, ιδίως μεταξύ των νέων, ειναι παρούσα σε μεγάλα τμήματα της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα, έχει 62,5 τοις εκατό ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ατόμων ηλικίας 16-25.

Και να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημά μας θα έλεγα ότι είμαστε «τυχεροί στην ατυχία μας»... Παρά ταύτα, ο «πιασμένος απ΄ τα μαλλιά του» παραμένει ανεξάντλητα χειραγωγήσιμος και - είτε από φόβο, είτε από ελπίδα - φαίνεται απελπισμένα κι απελπιστικά έτοιμος να παραδοθεί πριν παλέψει. 
Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου