Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μερικά θετικά συμπεράσματα σχετικά με την "πειρατική" λειτουργία της ΕΡΤ



Λοιπόν, παρόλο που είχα να δω τηλεόραση σχεδόν δυο δεκαετίες, τις τελευταίες δύο μέρες έχω παρακολουθήσει με τις ώρες το "πειρατικό" πρόγραμμα της ΕΡΤ και επ΄ αυτού έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις, θετικές αυτή τη φορά.

Καταρχήν με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι από τους παρουσιαστές έχουν μειωθεί οι τοποθετήσεις τύπου "ας γίνουν απολύσεις αλλά να μείνει ή ΕΡΤ", ή "ας κλείσει η ΕΡΤ αλλά ας μας είχαν προειδοποιήσει πρώτα". Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει να ακούγονται διάφορα "άγαρμπα", παρόλα αυτά η συχνότητα τους είναι μειωμένη.

Δεύτερον, παρατηρώ ότι συνεχώς οι παρουσιαστές αναδεικνύουν τα προβλήματα και άλλων εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή λειτουργούν σε κατεύθυνση συσπειρωτική, των εργαζομένων, σε κατεύθυνση ενίσχυσης της αλληλεγγύης της κοινωνίας.



Τρίτον, είναι ενθαρρυντικό το ότι οι παρουσιαστές της ΕΡΤ έχουν αφιερώσει τόσο χρόνο σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(Μπογίοπουλος, Παφίλης, Μπαλού, κ.α), που δεν αφιέρωσαν όλα μαζί τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης ένα χρόνο τώρα. Αυτό σημαίνει ότι στο μυαλό των εργαζομένων, στα δύσκολα, το ΚΚΕ όχι μόνο εξαφανισμένο δεν είναι, αλλά αποτελεί μια ισχυρή δύναμη, και προφανώς τους δίνει ελπίδα. Φαίνεται να υπάρχει και η ανάγκη να ακούσουν πραγματικά το λόγο του ΚΚΕ, με θετική προδιάθεση και όχι με πρόθεση να αντιπαραβάλουν τις ίδιες και τις ίδιες βλακείες κατ εντολή των διαφόρων ξεπουλημένων "διευθυντάδων".

Τέταρτον, είναι θετικό και το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός αντέδρασε και αποφάσισε να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στην δημόσια τηλεόραση, ότι η τραμπούκικη αυτή κίνηση της κυβέρνησης ακούμπησε κάποιο νεύρο και ότι δεν έχουμε παραδοθεί εντελώς στη μάυρη μοίρα που μας έχουν τάξει ως τάξη:).

Δεν θα επεκταθώ παραπάνω, απλά θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΡΤ σε αυτό το "τέμπο", να γίνει πραγματικά η φωνή του ελληνικού λαού, των εργαζομένων, των εξαθλιωμένων μαζών. Οι δυνατότητες ενός τέτοιου φορέα στο πλευρό του εργατικού κινήματος είναι τεράστιες, και αυτό σίγουρα σημαίνει ότι το αστικό κράτος θα κάνει ότι μπορεί για να το σταματήσει και να το διαβάλει. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε σπίθες σαν και αυτές να μη σβήσουν και να μη χειραγωγηθούν, ούτε με την κρατική καταστολή, αλλά ούτε και στο όνομα μιας πλαστής, αγανακτισμένης ενότητας, που σκοπό της θα έχει να αποπροσανατολίσει, να μην αφήσει το λαό να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η σπίθα αυτή να γίνει φλόγα.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος (Poexania) redfly planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου