Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Παραμένουν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ – Μαζική παρουσία των ταξικών δυνάμεων


Δείτε εδώ βίντεο από την κινητοποίηση στην ΕΡΤ

'Εξω από το Ραδιομέγαρο παραμένουν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ περιφρουρώντας την κινητοποίησή τους κι έχοντας στο πλευρό τους πλήθος κόσμου που καταδικάζει την απόφαση της συγκυβέρνησης για λουκέτο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων. Παρά τον βροχερό καιρό, οι εργαζόμενοι παραμένουν κι ενώ είναι σε εξέλιξη για δεύτερη νύχτα συναυλία αλληλεγγύης με γνωστούς καλλιτέχνες.
Ιδιαίτερα μαζική η παρουσία των ταξικών δυνάμεων στη συγκέντρωση με σημαίες και με κυρίαρχα συνθήματα: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» και «Εδώ, εδώ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ» και «τέρμα πια οι αυταπάτες».
Το πρωΐ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους και την καταδίκη του ΚΚΕ στην επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΚΝΕ παραβρέθηκε στο χώρο εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων.
Στη Θεσσαλονίκη πορεία στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΕΤ-3 στη Λεωφόρο Στρατού, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.  Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου σε ένδειξη αλληλεγγύης  στον αγώνα των εργαζομένων ενώ στη συνέχεια πέρασε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης. Από το πρωΐ οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στις εγκαταστάσεις της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ «έριξαν» το σήμα από το Χορτιάτη.
Συγκεντρώσεις γίνονται σε μια σειρά περιοχές της χώρας: Στην Πάτρα, στην Τρίπολη, στη Σάμο,  το Ηράκλειο, τα Χανιά, στη Λάρισα, στη Ζάκυνθο, στη Χίο,  τη Ρόδο, στα Γιάννενα, στην Καλαμάτα, στο Βόλο, στην Καβάλα, στην Κέρκυρα, στην Κομοτηνή,  το Ναύπλιο, τη Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο και αλλού.
Διαβάστε εδώ τι έγινε την Τρίτη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου