Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ανδριανόπουλος: O Σοσιαλισμός εισβάλει στη χώρα από την πίσω πόρτα

«Βουλευτές της… φιλελεύθερης Ν.Δ. αντέδρασαν στις ιδέες του υπουργού Οικονομικών για τη φορολόγηση ακινήτων. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως τελικά αυτές οι… προτάσεις δεν θα γίνουν και νόμος του κράτους. [..]

Σήμερα, λοιπόν, διαπιστώνουμε μια πραγματική επιστροφή στις ρίζες. Με την παραδοξότητα να επιβάλλουν φόρους σε επίπεδο περίπου δήμευσης της ατομικής περιουσίας οι… συντηρητικο-φιλελεύθεροι και να καταγγέλλουν αποτροπιαστικά το γεγονός Αριστεροί και κομμουνιστές! […]
Η βίαιη ανατροπή του κοινωνικού καθεστώτος που επιχειρείται, με τις ψήφους, μάλιστα, ενός μάλλον συντηρητικού ή μετριοπαθούς Κοινοβουλίου, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο.
[…]
Οπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα υπάρξει γενικευμένη κοινωνική έκρηξη. Η Αριστερά θα ξεσηκωθεί γιατί δεν της αρέσει το αστικό καθεστώς. Αλλά και οι μετριοπαθείς πολίτες του Κέντρου και οι συνετοί της Δεξιάς θα εκραγούν διότι διακυβεύονται πλέον όλα για όσα αγωνίστηκαν σε όλη τους τη ζωή. Οταν ουσιαστικά δημεύεται η ατομική περιουσία, τι συνδέει πλέον τον πολίτη με την έννομη τάξη; Η Δημοκρατία είναι ταυτόσημη με την ατομική ιδιοκτησία. Οταν αυτή περιφρονείται, τότε και η Δημοκρατία χάνει το πιο ουσιαστικό της στήριγμα. Αν πρόκειται ο Σοσιαλισμός να εισβάλει στη χώρα από την πίσω πόρτα, θα είναι πολύ αφελείς οι πολίτες που αδρανείς θα παρακολουθούν τον ουσιαστικό τους ακρωτηριασμό.
Το τέλος της Δημοκρατίας θα το γράψουν δυστυχώς οι πιο θερμοί της, θεωρητικά, υποστηρικτές
» (ο Α. Ανδριανόπουλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
**********

Οι ανησυχίες του Ανδριανόπουλου ότι θα 'ρθει από το παράθυρο ο σοσιαλισμός επειδή θα αυξηθεί η φορολογία στα ακίνητα, εκφράζουν μόνο μια επιθετική αστική προπαγάνδα που για να υπερασπίσει το ανεξέλεγκτο των καπιταλιστών προσπαθεί να βρει συμμαχίες στους μικροϊδιοκτήτες.
Αν ο σοσιαλισμός μπορούσε να επιβληθεί μέσα από τη φορολογία δε θα χρειαζόταν η επανάσταση, Εχουν, βέβαια, αντίθετη γνώμη οι οπορτουνιστές που επίσης υπόσχονται ότι με καλύτερη διαχείριση στη φορολογία, αλλά διατηρώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, θα φέρουν «σοσιαλισμό».
Απέναντι στην καρικατούρα σοσιαλισμού στην οποία αναφέρονται οι αστοί υπάρχει προς το παρόν ο εφιάλτης του καπιταλισμού.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Η Δημοκρατία είναι ταυτόσημη με την ατομική ιδιοκτησία.
φορολόγηση ακινήτων = βίαιη ανατροπή του κοινωνικού καθεστώτος = Σοσιαλισμός από την πίσω πόρτα...
(RED ROCK VIEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου