Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

κανονικά και με το νόμο: προς ευνουχισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος


 

Ο εκθειασμός του Σαμαρά ως «αξιοθαύμαστα» Θατσερικού από τον Σταύρο Ψυχάρη εις Το Βήμα, στον οποίο αναφέρθηκα εδώ στο προηγούμενο άρθρο, λειτουργεί βαρομετρικά. Δείχνει την παρότρυνση του από τους αστούς, όχι απλά να σπάει τις απεργίες των εργατών με Θατσερικό τρόπο, αλλά και να νομοθετήσει κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους προς όφελος των αφεντικών, όπως έκανε η lady Thatcher.  

Ο σχεδιάζόμενος νόμος που αφορά την λειτουργία των συνδικάτων στοχευει στην αχρηστευση του δικαιώματος  των εργαζομένων στην απεργία και στον ευνουχισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Μ
*******
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για το σχέδιο της κυβέρνησης κατά της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων:
«Ο υπουργός Βρούτσης επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμο που απαγορεύει, στην ουσία, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, επαναφέροντας ακόμη και κατάπτυστους νόμους, ακόμα και από τον περιβόητο 330 που προβλέπει το λοκ άουτ για τους εργοδότες. Επίσης, παρεμβαίνει στη δομή και στη λειτουργία των συνδικάτων, επιδιώκοντας να αποκλείσει εξ ολοκλήρου το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Πρόκειται για αντιδραστικό σχέδιο, που στοχεύει να φορέσει πιο βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη. Αποδεικνύεται ότι ο έξαλλος αυταρχισμός της κυβέρνησης με το δόγμα νόμος και τάξη, τις επιστρατεύσεις απεργών, τη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ, τις προβοκάτσιες και τις επιθέσεις κατά των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ δεν είναι τυχαίος.
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεσηκωθούν, να γίνουν μια γροθιά για να αποκρούσουν τη νέα βάναυση επίθεση σε βάρος των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Το πώς θα απεργούν, το πώς θα λειτουργούν τα σωματεία, είναι αποκλειστικό δικαίωμα να το καθορίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη θέση και τη δράση τους. Να ταχθούν ενάντια, να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου