Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τροπολογία στη Βουλή για την εκποίηση νησιών - ΚΚΕ: Ν' αποσυρθεί άμεσα





Δείτε εδώ τις παρεμβάσεις των κομμουνιστών βουλευτών Θ. Παφίλη και Ν. Καραθανασόπουλου
Τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσής Αυγής συγκεντρώνει η τροπολογία που διευκολύνει την εκποίηση ιδιωτικών και δημόσιων νησιών και την οποία ενέταξε η κυβέρνηση σε άσχετη σύμβαση για την αεροπορική σύνδεση με το Κατάρ. Αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.
Στην τροπολογία αναφέρεται ότι «για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, οπουδήποτε και αν αυτές βρίσκονται, απαιτείται άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων. Επί δημοσίων νησίδων δεν μεταβιβάζεται η κυριότητά τους αλλά παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις».
Η Χρυσή Αυγή ψηφίζει την τροπολογία με το σκεπτικό πως η υπογραφή του υπουργού Άμυνας είναι μια καλή ασφαλιστική δικλείδα.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγοράζει την περιουσία του λαού, το ΚΚΕ αμφισβητεί το δικαίωμα της πλουτοκρατίας να αγοράζει νησιά, δάση, βουνά ακτές και αιγιαλό, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Αναρωτήθηκε «τι θα πει ιδιωτικά νησιά» και τόνισε πως κατά τη γνώμη του ΚΚΕ «δεν έχει σημασία αν θα πουληθούν, αν θα ενοικιαστούν, αν θα υπάρχει μακροχρόνια μίσθωση, αν θα υπάρξει κοινοπραξία ανάμεσα στο δημόσιο και τους ιδιώτες εγχώριους ή αλλοδαπούς ομίλους». Όλες οι παραπάνω μορφές τόνισε, δεν αμφισβητούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά αντίθετα τα ικανοποιούν σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
Σχολίασε πως δεν προκαλεί εντύπωση η στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως ο αστικός πατριωτισμός και ο κοσμοπολιτισμός, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Αυτόν ακριβώς εξυπηρετεί η Χρυσή Αυγή ως κατ’ εξοχήν κόμμα του συστήματος και ικανοποίησης των συμφερόντων των πιο αντιδραστικών στρωμάτων της πλουτοκρατίας όπως του εφοπλιστικού κεφαλαίου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας για τα νησιά ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας ότι είναι λαϊκή περιουσία και ανήκουν σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου