Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Τί Ήθελες Eλληνάρα μου; 
 
 Ήθελες μειώσεις μισθών ελληνάρα μου;
Όχι;  Καλά, τόσο άφελής ήσουνα;


 Με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στις πρώην ΔΕΚΟ (περικοπές μισθών που θα αγγίξουν το 40%) με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του 2012. Δραστικές περικοπές μισθών και στο στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία) με την κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων, αλλά και την αξιολόγηση του προσωπικού μέσα στο 2013. 

  • Ήθελες περικοπές συντάξεων  ελληναρα μου;
Πάλι όχι;  Καλά, για τόσο ηλίθιο σε πήρανε; τώρα σου σερβίρουν

 Μείωση των κύριων συντάξεων κατά 10% από τα 1.400 ευρώ και πάνω. Κλιμακωτή μείωση ακόμα και των χαμηλών συντάξεων (από 700 ευρώ) πιθανόν κατά 2%. Πλαφόν 2.500 ευρώ στις κύριες συντάξεις. Περικοπές ως και 40% στο εφάπαξ. Κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης. Επανεξέταση του ΕΚΑΣ με θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων. Πλήρης κατάργηση σε ό,τι έχει απομείνει από τη 13η-14η σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων (500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων και από 250 ευρώ δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Μείωση της προνοιακής σύνταξης του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ, από 360 σε 330 ευρώ.

  • Ήθελες αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης  ελληναρα μου;
Αλήθεια; Πίστεψες τις υποσχέσεις ότι δεν θα το ξανακάνουν; Καλά, τόσο ζώον ήσουνα; Τώρα ακούς τι σου λενε;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η κυβέρνηση απεργάζεται σχέδιο για να αυξηθεί ο ελάχιστος εργάσιμος χρόνος για να βγει ένας εργαζόμενος στη σύνταξη από τα 15 που ισχύει σήμερα στα 20 χρόνια. Επίσης, υπάρχει σχέδιο αύξησης των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 - 67 χρόνια.
  
  • Ήθελες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων  ελληναρα μου; Δεν σε ένοιαζε γιατί θαρρούσες πως οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν προνομιούχοι; Όλοι προνομιούχοι  βρε αδελφέ;
Μα κι έτσι να 'ταν (που δεν είναι) εσύ τι κερδίζεις, πικρόχολε, όταν αυτοί μακραίνουν τις ουρές της ανεργίας;   
  
Η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο απόλυσης 45.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσω νέας εργασιακής εφεδρείας και «απομάκρυνσης» 25.000 συμβασιούχων του Δημοσίου μέσω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας. Η εφεδρεία - απόλυση θα αφορά εργαζομένους στο στενό δημόσιο τομέα, σε όλες τις υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου, στις πρώην ΔΕΚΟ, αλλά και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
  •     Ήθελες Τσεκούρι σε Υγεία και Φάρμακο ελληναρα μου;
Είπες πως δεν είδες και  δεν άκουσες; Καλά,  σε κώμα ήσουν; Τώρα θα  σου δώσουν την κατάλληλη αγωγή: 

Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με την αύξηση της χρήσης γενόσημων με στόχο την «εξοικονόμηση» 800 εκατ. ευρώ. Κλείσιμο και συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων με στόχο την «εξοικονόμηση» 1 δισ. ευρώ.

  • Ήθελες Περικοπές στην Παιδεία ελληναρα μου;
Τι; Δεν σε ενδιέφερε και τόσο; Εσύ μπορεί να επέλεξες να γίνεις τυφλοπόντικας. Τα παιδιά σου να μην έχουν επιλογή;

 Συγχώνευση 150 σχολών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, αλλά και αύξηση των ωρών διδασκαλίας καθηγητών και δασκάλων, με στόχο τη μείωση της απασχόλησης των ωρομισθίων.

  • Ήθελες Καρατόμηση επιδομάτων ελληναρα μου;
Τι είναι αυτά; Ε, αν δεν ξέρεις, μπορεί τώρα να μάθεις... 

Με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και περιουσιακών στοιχείων για τη χορήγηση των 89 προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων (ανεργίας, πολυτέκνων, αναπήρων, οικογενειακών κ.ά.).

  • Ήθελες Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις ελληναρα μου;
Όλοι σου λέγανε ότι είναι αναπόφευκτες; Σοβαρά; Το ΚΚΕ δεν έτυχε ν’ ακούσεις τι έλεγε;


Τη Δευτέρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε το ξεπούλημα 23 λιμανιών της χώρας, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Μέχρι το τέλος Αυγούστου η κυβέρνηση θα έχει έτοιμη ειδική νομοθετική ρύθμιση «77 παρεμβάσεων» που θα διευκολύνει την παράδοση κρατικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ κ.ά.), δημόσιων εκτάσεων αλλά και υποδομών (αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους) σε ξένους και ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.

  • Ήθελες Κλείσιμο κρατικών οργανισμών ελληναρα μου.
Μικρό το κακό, σκεφτόσουν κουτοπόνηρα; Εσύ δεν πληρώνεις τώρα για τις αιματηρές «οικονομίες» που κάνει η κυβέρνηση;

 Μέσω της κατάργησης και συγχώνευσης υπηρεσιών του Δημοσίου, που θα συνοδευτούν και από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, δρομολογούνται κατάργηση χιλιάδων δημοτικών επιχειρήσεων και αυξήσεις των δημοτικών τελών.


 Ήθελες να τραβήξουν αίμα απο ΄σένα ελληναρα μου;
Όχι; Γιατί ψήφισες ένα λεφούσι απο  σφαγείς και κανίβαλους τότε;
Σ’ έπεισαν με ψέματα, τρομοκρατία και εκβιασμούς να τα ψηφίσεις"τα χαμουρια", μας λες. Μα το χεις κάνει μια, το χεις κάνει δυο, το χεις κάνει τρεις... το ‘χεις παραχέσει πια.

Ως πότε θα είσαι ασπόνδυλος, μαλάκας ραγιάς;  
Σημ: τα ψιλα γραμματα απο Ριζοσπάστη
«Ερωτήματα» για τον ελληνάρα, προσθηκη του reck rock views

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου