Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Fidel Castro: Παράξενες Μέρες


Μεταφράζω απο την Granma μέρος ενός άρθρου απο την τακτική στήλη Reflections of Fidel (Σκέψεις του Φιντέλ).

Και με την ευκαιρία των γενέθλιων του, ενώνω τις ευχές μου με αυτές απο εκατομμύρια ανθρώπων απανταχού: συνέχισε να μάχεσαι και να κάνεις το αδύνατο δυνατό.  
 



Strange Days
 
(Απόσπασμα από CubaDebate,
μετάφραση απο Αγγλικά - red rock views)


 Ένα άρθρο στο Internet, 7 Ιουνίου, 2012 με τίτλο ""Assassin in chief" (Ο Δολοφόνος Eπικεφαλής Κράτους) επιβεβαιώνει ότι «... όχι μόνο ένας πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι εκλεγμένος, αλλά επίσης ένας δολοφόνος επικεφαλής του κράτους".

"Χάρη σε ένα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα The New York Times, των Jo Becker και Scott Shane, ‘Secret Kill List Proves a Test of Obama’s Principles and Will,’ (Μυστική Λίστα Δολοφονιών και δοκιμή  των Αρχών και της Θέλησης του  Ομπάμα) τώρα ξέρουμε ότι ο Πρόεδρος έχει περάσει ένα εκπληκτικό μέρος του χρόνου του στην εποπτεία επιλογής «υποψηφίων» υπόπτων τρομοκρατίας οι οποίοι στοχεύονται για δολοφονίες μέσω του προγράμματος drone (κηφήνας ή 'τηλεστοχευση' στην στρατιωτική ορολογία) το οποίο είχε κληρονομήσει από τον Πρόεδρο George W. Bush και έχει επεκταθεί εκθετικά. "

"Η γλώσσα του άρθρου για τον πολέμαρχο Πρόεδρο μας ... επικεντρώνεται στα διλήμματα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, που όπως γνωρίζουμε σήμερα, έχει εγκρίνει και εποπτεύσει την επέκταση του προγράμματος δολοφονιών επικεντρωμένων στην Υεμένη, τη Σομαλία και το Πακιστάν, η οποία βασίζεται σε μια «λίστα δολοφονιών». Επιπρόσθετα, αυτό το έχει κάνει τακτικά, στόχος μετά απο στόχο, όνομα μετά απο όνομα ... Σύμφωνα με τους Becker και Shane, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει επίσης ασχοληθεί με τη χρησιμοποίηση μεθόδων εξαπάτησης που αφορούν την μέτρηση των δολοφονιών τηλεστοχευσης (drone) οι οποίες δείχνουν  ελαχιστοποιημένους τους θανάτους αμάχων. "

"Ιστορικά μιλώντας, όλο αυτό είναι αρκετά περίεργο. Οι Times περιγράφουν τον ρόλο του Ομπάμα κατά την εκτέλεση των δολοφονιών με τη χρήση τηλεστοχευσης, ως «χωρίς προηγούμενο» στην ιστορία της Προεδρίας. Και έτσι είναι."

Οι Becker και Shane γράφουν, «Είναι το πλέον περίεργο των γραφειοκρατικών τελετουργιών: Κάθε εβδομάδα περίπου,  περισσότερα από 100 μέλη του επεκτεινόμενου μηχανισμού εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης μαζεύονται σε μια  ασφαλή βίντεο τηλεδιάσκεψη, και μελετούν βιογραφίες υπόπτων για τρομοκρατία» και προτείνουν στον πρόεδρο ποιος θα πρέπει να είναι ο επόμενος που θα πεθάνει.

"Αυτή η μυστική Διαδικασία" υποψηφιοτήτων" είναι μια εφεύρεση της κυβέρνησης Ομπάμα, μια ζοφερή κοινότητα που συζητά τις εναλλασσόμενες εικόνες στο PowerPoint που φέρουν τα ονόματα, ψευδώνυμα και τις ιστορίες της ζωής των υπόπτων μελών του τμήματος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη και των συμμάχων τους στην πολιτοφυλακή Σαμπάμπ της Σομαλίας. [ ...] Οι υποψηφιότητες πάνε στο Λευκό Οίκο, όπου, μετά από δική του επιμονή να το κάνει και καθοδηγούμενος απο τον κ. Brennan, ο κ. Ομπάμα πρέπει να εγκρίνει κάθε όνομα. "

Το άρθρο στο Διαδίκτυο συνεχίζει, «όπως οι Times μας ενημέρωσαν την περασμένη εβδομάδα, δεν έχουμε μόνο ένα δολοφόνο στο Οβάλ Γραφείο, αλλά κι ένα  cyber-warrior" (πολεμιστή στο πεδίο της κυβερνητικής)."





Fidel Castro Ruz
June 9, 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου