Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Εάν ένας λογικά σκεπτόμενος και ψυχικά υγιής άνθρωπος αναλογιστεί...



 Ενώ η φωτιά συνεχίζεται στην Χίο,
σε  κάποια μέτωπα της καταπολέμησης της τείνει να τεθεί υπό έλεγχο, λόγω και της μείωσης της δύναμης των ανέμων που επιτρέπει την πτήση καναντέρ και πυροσβεστικών ελικοπτέρων.  

Μέχρι σήμερα, την 4η ημέρα της φωτιάς, οι φλόγες αποτέφρωσαν 130.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών και 500.000 ή πάνω απο το 40% των μαστιχόδεντρων , 60% των μελισσιών, ακόμα και κοπάδια με ζώα.

Η οικονομική ζημιά ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρω, η δε οικολογική ζημιά είναι ανυπολόγιστη.

Εάν ένας λογικά σκεπτόμενος και ψυχικά υγιής άνθρωπος αναλογιστεί και συνειδητοποιήσει ότι αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί θα κινδυνεύσει να τρελαθεί σε τούτη την θεόμουρλη χώρα. Ένα κλάσμα απο το χρήμα που ληστεύουν απο τον λαό για να το δωρίσουν στους τοκογλύφους θα έφτανε για να λειτουργήσει, μεταξύ πολλών άλλων, μια πλήρως οργανωμένη πυρόσβεση και μια μελετημένη και άριστα υλοποιημένη πρακτική πρόληψης. Αλλά σε τούτο το φαύλο κράτος, αυτοί που κάνουν πως κυβερνούν, ακόμα κι αν είναι (ψυχρά) λογικά σκεπτόμενοι, δεν μπορεί να είναι ψυχικά υγιείς. Για να δεχθούν να παίξουν αυτό τον κατάπτυστο ρόλο τους πρέπει να πάσχουν απο αναισθησία μεγαλύτερη απο αυτούς που βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση.

*********

Παρεμπιπτόντως, οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δήμο Χίου απαίτησαν  έγκαιρα μέτρα αλλά η δημοτική αρχή ούτε καν δέχτηκε να τα συζητήσει! Δείτε στον  Ριζοσπάστη σχετικές λεπτομέρειες και πλήρες ρεπορτάζ για μέτωπα φωτιάς στην Χίο και αλλού.

1 σχόλιο: