Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σοσιαλισμός ή Αγριότητα




«Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών(FAO), τόνισε πως ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μια νέα επισιτιστική κρίση σαν αυτή του 2007-8, αν οι χώρες προβούν σε απαγορεύσεις των εξαγωγών.

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο. Οι κακές συνθήκες σε περιοχές του πλανήτη έφεραν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα σύμφωνα με τον FAO.
 Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, η ξηρασία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες καλαμποκιού, υποθηκεύοντας τις προσεχείς σοδειές και αυξάνοντας τις τιμές κατά 23% τον Ιούλιο. Επίσης η τιμή του σιταριού αυξήθηκε κατά 19%, ενώ η ζήτηση αναμένεται μεγαλύτερη λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων καλαμποκιού.
Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, η κακοκαιρία, η πολιτική που επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές, η αύξηση της τιμής του σιταριού και άλλοι πολλοί παράγοντες προκάλεσαν μεγάλη άνοδο στις τιμές των τροφίμων το 2007-8, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές σε πολλές χώρες».

 "Οι πολλοί δεν έχουν να φάνε, κι αυτοί που κρατάνε τα κλειδιά της αποθήκης με τα τρόφιμα κολυμπάνε στο χρυσάφι. Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται με αφορμή αυτό που χαρακτηρίζουν «διατροφική κρίση». Δε σημαίνει έλλειψη τροφίμων, αλλά υψηλές τιμές που κάνουν απαγορευτικά τα τρόφιμα για μεγάλες μάζες πληθυσμού. Είναι μία από τις στιγμές που ο καπιταλισμός και η βαρβαρότητα είναι συνώνυμα". (Θ. Λεκάτης).

Πριν το στάδιο της βαρβαρότητας  ο Engels (καταγωγή της οικογένειας, ιδιοκτησίας και κράτους) διέκρινε το στάδιο της αγριότητας στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν απο πείνα και τα τρόφιμα σαπίζουν στις αποθήκες του καπιταλισμού, όταν ο καπιταλισμός στον αυξανόμενο πληθυσμό πεινασμένων που δημιουργεί στον πλανήτη το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι περισσότερη πείνα, αθλιότητα, καταπίεση και πόλεμο, δηλαδή αργό η γρήγορο θάνατο, έχουμε πια φύγει απο το στάδιο της βαρβαρότητας και οδεύουμε στο στάδιο της αγριότητας.

Η επιλογή μας πλέον είναι Σοσιαλισμός ή Αγριότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου