Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ακήρυχτος πόλεμος, από ποιους εναντίον ποίων



Εις Το Βήμα (κεντρική σελίδα - online) κάτω από τον τίτλο ‘Ακήρυχτος πόλεμος’
διαβάζουμε τα ακόλουθα:.(σχόλια σε παρενθέσεις από red rock views).

Ένας ακήρυχτος πόλεμος σοβεί στη χώρα. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών, ούτε απλές είναι, ούτε εύκολα αντιμετωπίσιμες.

(O πόλεμος που «σοβεί στη χώρα», ακήρυχτος ή όχι, είναι ο ανελέητος  κανιβαλικός πόλεμος της τάξης που εκπροσωπεί Το Βήμα, της τάξης που κατέχει τον πλούτο, εναντίον της τάξης που τον παράγει η οποία κατασπαράσσεται. Ο πόλεμος που φοβάται η τάξη που εκπροσωπεί Το Βήμα είναι αυτός που μπορεί να ξεσπάσει αν  η τάξη που κατασπαράσσεται αποφασίσει να πάψει να είναι βορά ανθρωποφάγων. Είτε  απλές, είτε εύκολα αντιμετωπίσιμες είναι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών, δεν είναι  αυτές που πράγματι φοβάται η τάξη που εκπροσωπεί Το Βήμα. Γιατί είναι άστοχες, όποιο στόχο κι αν έχουν, στο βαθμό που αντί να την δυσκολεύουν την διευκολύνουν να παίρνει μέτρα καταστολής της αντίδρασης αυτών που παράγουν τον πλούτο που σήμερα με μεγαλύτερη ένταση βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που τον ιδιοποιούνται). 


Πολύ περισσότερο όταν στο Κοινοβούλιο εκτοξεύονται πρωτοφανείς κατηγορίες και ανταλλάσσονται με περισσή ευκολία ύβρεις που δεν έχουν προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου.

(Το Κοινοβούλιο είναι κλοτσοσκούφι για την τάξη που εκπροσωπεί Το Βήμα. Όποτε θέλει το διαλύει, το έχει κάνει και πιθανόν να ετοιμάζεται να το ξανακάνει. Και ίσως χρειάζεται μια δικαιολογία – και τέτοιου είδους εκπυρσοκροτήσεις μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο βοηθούν στο σχηματισμό της δικαιολογίας αυτής)  

Οι περιστάσεις παραμένουν κρίσιμες και η χώρα είναι εύκολο να διολισθήσει σε καθεστώς εσωτερικού πολέμου.

Τι νόημα έχει η καταδίκη των εμπρησμών και των πολυβολισμών όταν η επίσημη πολιτική αλληλοϋβρίζεται στο Κοινοβούλιο  και η αντιπολίτευση ομιλεί για προδότες που έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία;

Φέρουν ευθύνη μεγίστη όσοι σηκώνουν τους τόνους χωρίς μέτρο και επενδύουν στην πολιτική ένταση.

Δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να τροφοδοτούν τις εκδηλώσεις βίας, από τις οποίες ,ας γνωρίζουν,  δεν αυτοεξαιρούνται.

Οι στιγμές επιβάλλουν μετριοπαθή στάση και συνεννόηση.      

(Οι ύβρεις στο Κοινοβούλιο, που δεν εκτοξεύονται από όλη την αντιπολίτευση,  επενδύουν στην πολιτική ένταση που είναι τεχνητή, δεν τροφοδοτούν τα συμβάντα εμπρησμών και  πολυβολισμών και τις εκδηλώσεις βίας. Απλά αποτελούν όψεις του ίδιου παιχνιδιού που σας οδηγεί, κύριοι εις Το Βήμα, να απαιτείτε μετριοπαθή στάση και συνεννόηση. Αυτό όμως που επιβάλλεται να κάνουν τα θύματα ανθρωποφαγίας της τάξης σας δεν είναι να πάρουν μετριοπαθή στάση αλλά να κάνουν επανάσταση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου