Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η οικονομία της Κίνας υποχώρησε στην πιο αργή ανάπτυξη της για περισσότερο από μια δεκαετία



Από τους Financial Times μαθαίνουμε ότι
«Η οικονομία της Κίνας υποχώρησε στην πιο αργή ανάπτυξη της για περισσότερο από μια δεκαετία το περασμένο έτος, συρόμενη κάτω από τα παγκόσμια δεινά και την  εγχώρια εκστρατεία για αποπληθωρισμό της φούσκας των ακινήτων.

Αλλά η χώρα τελείωσε το 2012 με μεγαλύτερη ανάκαμψη και οι αναλυτές ελπίζουν ότι θα καταφέρει μια ισχυρότερη απόδοση το τρέχον έτος.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας αυξήθηκε 7,8 τοις εκατό το προηγούμενο έτος, το χαμηλότερο από το 1999. Κατά το τέταρτο τρίμηνο, η αύξηση ήταν 7,9 τοις εκατό από έτος σε έτος, διακόπτοντας μια σειρά επτά διαδοχικών ασθενέστερων τριμήνων».
***
Σε παλιότερο άρθρο τους οι Financial Times επισήμαναν ότι
«Οι Κινεζικες εξαγωγές και εισαγωγές επιβραδύνθηκαν το Νοέμβριο, σε αντίθετη φορά με άλλους οικονομικούς δείκτες, που ενισχύθηκαν τον περασμένο μήνα.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 2,9 τοις εκατό από έτος σε έτος, κάτω από ένα 11,6 τοις εκατό τον Οκτώβριο, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις για μια απόδοση εξίσου ισχυρή με προηγούμενες. Οι εισαγωγές παρέμειναν αμετάβλητες από το προηγούμενο έτος, επιβραδύνοντας από μια αύξηση 2,4 τοις εκατό τον Οκτώβριο».
          ***
Κατά το BBC, «για ένα πολιτικό κόμμα που για μεγάλο χρονικό διάστημα βασίζει το δικαίωμα να κυβερνά σε ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων, το μέρος στο οποίο βρίσκεται τώρα είναι επισφαλές».

Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου