Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

μάζωξη στην αίθουσα του χωριού




Απόψε θα γίνει μάζωξη στην αίθουσα του χωριού. Οι σύντροφοι του ΚΚΕ καλούν για κουβέντα τους χωριανούς, φίλους του κόμματος κι όποιον άλλον θέλει.

Φυσικά και θα παω, και θα πω και μια κουβέντα.

Θα πω οτι στην αρχή μετά τις εκλογές της 6ης Μάη κάποιοι που ψηφίσαν το κόμμα είχανε «τσοχτίσει» όπως χαρακτηριστικά μου είχε πει ένας απο αυτούς. Κάποιοι τά ’χανε με τούτο, κάποιοι με το άλλο, τέλος πάντως, δεν άρεσε το αποτέλεσμα, έπρεπε να ’χει πάρει παραπάνω το κόμμα. Κάποιοι μου είπαν πως δεν το ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές... απ’ τα νεύρα τους.

Η εντύπωση μου, κάτω εδώ στις «ρίζες του γρασιδιού» είναι ότι ο θυμός έχει περάσει και μια  κάποια φυγόκεντρος τάση δεν φαίνεται τόσο έντονη.

Θα πω, και το κυριότερο απ’ όσα μπορώ να σκεφτώ, με αφορμή τα λεγόμενα πριν τις εκλογές ενός  χωριανού  και φίλου που έρχεται στις μαζώξεις του ΚΚΕ σαν «ανένταχτος κομουνιστής» όπως αυτοχαρακτηρίζεται. Είχε πει  λοιπόν: «Έρχομαι εδώ να σας ακούσω, αλλά να σας τα χώνω κιόλας άμα θαρρώ πως κάμνετε βλακίες». Κι αμέσως μετά πέταξε την χειροβομβίδα: «εγώ ψηφίζω ΚΚΕ και το ξέρετε, αλλά τούτη την φορά είμαι χέρι-χέρι να ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλω ν’ απαλλαχτούμε απο το αναθεματισμένο το μνημόνιο τώρα, όχι άμα μας κάτσουν κάτω καλά-καλά!». 

Θα πω λοιπόν πως μιας και  δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει τους σαλτιμπαγκισμούς στο τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ, και μιας και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει τι είπε η Αλέκα για το  νομοσχέδιο που θα καταθέσει στην Βουλή, όπου κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του, αν θέλεις πράγματι ν’ απαλλαγείς απ’ το μνημόνιο, όχι σε κάποια Δευτέρα Παρουσία αλλά τώρα, τότε ψήφισε ΚΚΕ. Κι αν αυτοί δεν είναι σαλτιμπάγκοι και αγύρτες, ιδού η Ρόδος ιδού και του πήδημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου