Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

"Take it or leave it" - δώθηκε στην Ελλάδα τελεσίγραφο απ' τους πιστωτές

Τα κανάλια το μεσημέρι είπαν οτι οι διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί.

Όμως, στις 9.36 π.μ. οι Financial Times αποκάλυψαν ότι δώθηκε στην Ελλάδα τελεσίγραφο απ' τους πιστωτές ότι μέχρι τις 11.00 π.μ.  ώρα Βρυξελλών ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλήξει σε ένα εφαρμόσιμο σχέδιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να απελευθερώσουν το "πακετο αδιάσωσης" των € 7,2 δισ.
Αν ο Τσίπρας δεν καταλήξει σε συμφωνία - το πλέον πιθανό μετά από άκαρπες συνομιλίες όλη τη νύχτα - η προσφορά των πιστωτών θα παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ως "take it or leave it" [παρ' το ή ασ' το] "επιλογή για την Αθήνα.


"Το επίπεδο της απογοήτευσης είναι τόσο υψηλό. Δεν βλέπω μια συμφωνία" είπε ένας ο αξιωματούχος στις Βρυξέλλες. Το τρέχον "πακέτο διάσωσης" για την Ελλάδα λήγει την Τρίτη.

Τα ξένα χρηματιστήρια δεν δείχνουν την ίδια αισιοδοξία με το ελληνικό, οπως είναι εμφανές στις αποδόσεις των κρατικών χρεογράφων, σε σύγκριση με άνοδο κατα 1,6% στον γενικό δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου (κάτι θα ξέρουν οι εδώ τζογαδόροι που δεν το λένε στον κόσμο).

Εν τω μεταξύ τα κανάλια αρνούνται να παρουσιάσουν το τελεσίγραφο, κι ότι μάλλον έγινε δεκτό.

Οι χαμερπείς μάλλον κατάλαβαν ότι όσες εξειδικεύσεις  και να κάνουν, κι όσες "χρυσές τομες" και να προτείνουν, οι νταβατζήδες τους επιμένουν στον πλήρη εξευτελισμό τους.

Περαστικά τους!

1 σχόλιο:

  1. Είναι προφανές ότι μέρος της επικοινωνιακής τακτικής είναι να αποσιωπηθεί το τελεσίγραφο. Αν οι δικοί μας μαλάκες δεν το ομολογούν, για ποιό λόγο να το ομολογήσουν οι νταβατζήδες τους; Παρ' ολ' αυτά, ο Σόιμπλε αρνήθηκε να πει ότι υπάρχουν δύο προτάσεις, όπως τσαμπουνάει ή μετενσάρκωση της ΕΡΤ - ότι δηλαδη, εκτός από το τελεσίγραφο τους, υπάρχει και μια ελληνική πρόταση ακόμα υπό διαπραγμάτευση... Είναι βέβαια θέμα της ελληνικής κυβέρνησης αν θα το δεχτεί επίσημα και πότε, αν και τα χαμόγελα των εκπροσώπων των "θεσμών" είναι ενδεικτικά: έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν: ο εξευτελισμός της αριστεράς είναι παράδειγμα προς αποφυγήν σ' όλη την επικράτεια.

    Πως θα το σερβίρουν επικοινωνιακά τάχα μου;

    Ο Πανούσης προτείνει να πούνε: "αντιστάθηκαμε όσο μπορούσαμε, αλλά μας επέβαλαν αυτό το σαμάρι". Τώρα, και για την υπόλοιπη κυβερνητική σαιζόν (να μη χάσουν και τα μανιάτικά τους, οι καριόλες), "δεν παραιτούμαστε για να κάνουμε το κέφι του Σόιμπλε", θα μας πουν, "θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μετριάσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις".

    Οι άλλοι όμως ζητούν ένα ομοιωμα Παπαδήμου.

    Εκλογές δεν θέλουν ούτε οι μεν ούτε οι δε... για την ώρα τουλάχιστον.

    Να δούμε τι θα επιλέξει το κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή