Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Θα πεις "ναι στην ΕΕ"; Ναι! Θα πεις " όχι στην ΕΕ "; Ναι'! Πας καλά;



Όπως και να περιτυλίγουν το Όχι, εκτός αν του δώσουν τη σημασία που του προσάπτει το ΚΚΕ, τελικά "Ναι" στους νταβατζήδες τους μας καλούν να πούμε...

Εντούτοις, το Όχι θα τους τσούξει και πολύ μάλιστα! Θα περάσει το "ως εδώ και μη παρέκει" μήνυμα του λαού και επίσημα.


Ο μηχανισμός χειραγώγησης, λοιπόν, σε παροξυσμό. Τα Μαζικά Μέσα της υποταγής, με ιλιγγιώδη ταχύτητα πρόλαβαν να μας ενημερώσουν ότι ή πλειοψηφία των Ελλήνων λέει "Ναι' στο δίλημμα, το οποίο στην ουσία είναι " πλήρης εξευτελισμός ή όχι". Αφού το "όχι" της κυβέρνησης σημαίνει εξευτελισμό σε χαμηλότερο βαθμό... Ας είναι.

Το πρώτο ερώτημα είναι, πότε πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την διαδικασία που απαιτεί μια τέτοια έρευνα...

Αλλά κι αν όντως πρόλαβαν, το άλλο ερώτημα είναι πως την έκαναν την έρευνα, ποιούς ρώτησαν, που, πόσους, για να έχουν αντιπροσωπευτικό και "στατιστικά σημαντικό" αποτέλεσμα. Κι αυτό πριν επισημανθεί ότι, ούτως ή άλλως,  μπορείς να πεις ψέματα με στατιστική.

Τέλος, τι  ακριβώς ρώτησαν τον κόσμο. Αν τον ρώτησαν "συμφωνία ή ρήξη", με τόση χαοτικολογία περί ρήξης και με δοσμένο ότι ή κυβέρνηση δεν έχει απάντηση που να πείθει, ότι δηλαδή μπορεί να αποτρέψει "το χάος και την καταστροφή", πιθανόν ή πλειοψηφία να λέει "Ναι" στην συμφωνία για να αποφύγει τα χειρότερα.

Παρ' όλα αυτά, θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα πει Όχι και με διαφορά.

Αλλιώς... Τί να πεις; Του αξίζει ή κατάντια του; Πάλι άδικο θα είναι.

*******

H γελοιογραφία (από το Charlie Hebdo): αριστερά- "μην ανησυχείς Άγγελλα, οι Έλληνες είναι αφοσιωμένοι, δεν φεύγουν απ' την Ευρωζώνη". Δεξιά - "Πάμε καλά; Θα δείξει στο τέλος του δρόμου..."

1 σχόλιο:

  1. Η εφ.συν στο κύριο σχόλιο της μας λέει σήμερα: "Το «όχι» στους εκβιασμούς σηματοδοτεί ένα ουσιαστικό «ναι» στις θεμελιώδεις αρχές της ευρωπαϊκής ενοποίησης γιατί ξαναφέρνει την αντιπαράθεση στο κεντρικό πολιτικό ζήτημα, που είναι η Ευρώπη της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης έναντι της Ευρώπης των ανάλγητων υποστηρικτών της λιτότητας για τους... άλλους και της αλόγιστης κερδοφορίας για τους ίδιους".

    Αυτή ή σχιζοφρένεια αναπαράγεται όσο υποστηρίζεται ή παραφροσύνη (όχι πια η αυταπάτη) ότι μπορεί ποτέ να υπάρξει μια "Ευρώπη της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης", που εκφράζει ως " αριστερά"... ο Σύριζα. Κάποια στιγμή πρέπει φθαρεί ολοσχερώς για να ξαναβρεί τα λογικά του αυτός οι λαός. Αλλά πως θα γίνει αυτό; Είναι δύσκολο όταν η παρατεταμένη νηστεία στην οποία υποβάλλεται του δημιουργεί παραισθήσεις τρελού προφήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή