Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

αυτός που λέει "μην εμπιστεύεσαι κανέναν απολύτως"


Μπορούμε να μάθουμε κάτι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές σε σχέση με το αν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς, ποίους, πότε, πώς και πού;

Ή απάντηση τους θα ήταν κατηγορηματική: μην εμπιστεύεται κανένα (πολιτικό ή όχι), ποτέ, πουθενά και καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Με δοσμένο ότι έχτισαν την πιο ισχυρή αυτοκρατορία στην ιστορία της ανθρωπότητας, ίσως κάτι να ξέρουν ακόμα κι αν δεν το λένε, εφόσον πράττουν σάν να είναι  αρχή τους η παραπάνω απάντηση .

Βέβαια, αυτός που λέει "μην εμπιστεύεσαι κανέναν απολύτως", δεν εμπιστεύεται ούτε τον εαυτό του που του χαμογελά πονηρά στον καθρέπτη...

Και το ερώτημα είναι, ποιός τρελός εμπιστεύεται την τύχη του σ' αυτόν;

Ας είναι...


*****

... Το bbc μας πληροφορεί σήμερα ότι:
Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) κατασκόπευε τους  Γάλλους Προέδρους Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ από το 2006 εως το 2012, αποκάλυψε το WikiLeaks.
Ο δικτυακός τόπος καταγγελιών αποκαλύπτει "άκρως απόρρητες εκθέσεις και τεχνικά έγγραφα μυστικών υπηρεσιών" της NSA.
Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα των εγγράφων, ενώ ο κ Ολάντ κάλεσε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας  σχετικά με το θέμα για την Τετάρτη, είπε ένας σύμβουλος του.
Το 2013 η NSA κατηγορείτο για κατασκοπεία με στόχο την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Την Τρίτη, το WikiLeaks είπε ότι άρχισε να δημοσιεύει τα αρχεία κάτω από τον τίτλο "Espionnage Elysee» - μια αναφορά στο γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο.
Είπε πως  τα μυστικά αρχεία "προέρχονται από Άμεσα στοχοθετημένη παρακολούθηση επικοινωνιών απ' την NSA" των τριών γάλλων προέδρων, καθώς και Γάλλων υπουργών όπως και του πρεσβευτή στις ΗΠΑ.
Ένα από τα αρχεία, με ημερομηνία 2012, αφορά τον  πρόεδρο Hollande που δυζητά πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ ένα άλλο - από το 2011 - ισχυρίζεται πως ο κ Σαρκοζί είναι αποφασισμένος να επαναλάβει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, πιθανόν χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ.
Είναι ασαφές κατά πόσον το υλικό προέρχεται από δεδομένα που έχουν κλαπεί από τον πρώην πράκτορα του NSA Έντουαρντ Σνόουντεν,  λέει ο ανταποκριτής ασφαλείας του BBC Γκόρντον Corera.
Τα αρχεία του Wikileaks έχουν δημοσιευθεί από την εφημερίδα Liberation στη Γαλλία και την ιστοσελίδα Mediapart.
Το WikiLeaks έκδοσε δήλωση του ιδρυτή του, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είπε: "Ο γαλλικός λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση του υπόκειται σε εχθρική επιτήρηση από έναν υποτιθέμενο σύμμαχο". [...]
"Οι Γαλλοι αναγνώστες μπορούν να αναμένουν περισσότερες επίκαιρες και σημαντικές αποκαλύψεις στο εγγύς μέλλον."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου