Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ναι μεν συνθηκολόγηση, αλλά με δημιουργικό "στύλ "...


Λέει η Ολυμπία: "Με κάλεσαν να πάω στην διαδήλωση! 
Να πάρω και τη μαύρη γατούλα μου;"

Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που δόθηκαν στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν αυτό που ήταν γνωστό, αλλά στοιχειοθετημένα, πράγμα που είναι σημαντικό, παρότι δεν αμφισβητείται ολόκληρο το χρέος.
«Η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα ήταν και είναι το θύμα μιας επίθεσης που προετοιμάστηκε και οργανώθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή η βίαιη, παράνομη και ανήθικη αποστολή είχε σκοπό αποκλειστικά τη μεταφορά του ιδιωτικού χρέους στο δημόσιο τομέα».
Κρίνεται δε, ότι το ελληνικό χρέος, από τον Ιούνιο του 2015, είναι στην ουσία απεχθές, διότι «η εξυπηρέτησή του θα παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Συνάμα, ένας πετροπόλεμος άρχισε με πρωταγωνιστές τον Στουρνάρα και την Κωνσταντοπούλου, που αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα αυτούς που επωφελήθηκαν και αυτούς (κυρίως κεφαλαιοκράτες) που έχασαν, ενώ αυτή τη στιγμή ο καυγάς γίνεται θέμα στον εγχώριο και διεθνή τύπο. Ή αντίδραση των επωφεληθέντων από τον μεγαλύτερο σκάνδαλο στην νεοελληνική ιστορία, αυτό της καταλήστευσης του ελληνικού λαού από ντόπια και ξένα όρνια, εκφράστηκε τυπικά με ντελίριο μανικού παροξυσμού και θρασύτητας (π.χ. ο Μπάμπης του ΣΚΑΙ, 'χτες το βράδυ), που στέλνει το μήνυμα ότι, αν η λόγω επιτροπή πει την "αλήθεια του δημοσίου χρέους", αυτό θα συνιστά παραβίαση των ορίων ανοχής της αστικής δημοκρατίας. " Το παρακάνατε με την επιτροπή" τους λένε εδώ,  "a step too far" φωνάζουν απ' έξω.

Αντί ο Στουρνάρας να χορηγήσει όλα τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που κρίθηκαν αναγκαία για την διεξαγωγή του πλήρους λογιστικού ελέγχου, και τα οποία  η Ζωη Κωνσταντοπούλου του ζήτησε στις 21 Μαΐου 2015,  αυτός  επέλεξε τη μέρα για να στείλει  σε "στικάκι" την έκθεση  της Τράπεζας της Ελλάδος, ως διοικητής της. Ή έκθεσή του, που όντως είναι έκτρωμα κινδυνογίας και καταστροφο-χαοτικολογίας, νουθετεί την κυβέρνηση να συμμορφωθεί πλήρως (όχι όπως έχει ήδη κάνει, κρατώντας κάποια επικοινωνιακά προσχήματα, παρά την 47σελιδη κατάπτυστη συνθηκολόγηση που αντιπρότεινε), και δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε απαράδεκτη. Απαράδεκτη αναμφισβήτητα ήταν, ακόμα και με κριτήρια αστικής δημοκρατίας.

Μα τώρα, πως μπορεί να συνδυάζεται ή αποκάλυψη της αλήθειας για το ρόλο των θεσμών της ΕΕ, με την εμμονή της κυβέρνησης να παίζει τον ρόλο του θρησκόληπτου υπηρέτη των;  Στο "παραπέντε", λοιπόν, το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο Τσίπρας και ή κλίκα ερπετοειδών που τον περιστοιχίζει είναι πλήρης συμμόρφωση, υποταγή και κατάπτυστη συνθηκολόγηση, ή ... το ίδιο με διατήρηση κάποιων επικοινωνιακών προσχημάτων. Και για στήριξη της δεύτερης επιλογής θυμήθηκαν να καλέσουν το Πόπολο "να βγει στους δρόμους", αν και μουδιασμένο από την άβολη ξάπλα στον καναπέ. Ο Τσίπρας αρνείται φαινομενικά πλήρη συνθηκολόγηση, διότι δεν βλέπει τον εαυτό του σε ρόλο Παπαδήμου... έχει κι ένα πολιτικό μέλλον να παίρνει υπόψη του...

Στο κάλεσμα δεν ανταποκρίθηκαν μόνο άθλιοι εργατοπατέρες και ζαβοί, αλλά κι ο Γεωργιάδης...

Όσο λίγοι και να ήτανε, αυτό δεν σώζει τη γούνα μας
ούτως, ή άλλως.


3 σχόλια:

  1. Ή εικονογράφηση, όλα τα λεφτά!
    Τα λέει όλα, από μόνη της.

    Nexus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον! Χάθηκες.

      Ή Αφροδιτη [Venus of Urbino,1538] του Tiziano, έχει ένα σχεδόν άσπρο σκυλάκι ξαπλωμένο στην κλίνη της. Ο Manet (που εδώ κάνει παιχνίδι με το αριστούργημα του Τιτσιάνο) εκτός απ' την μαύρη υπηρέτρια (ταξική, αποικιοκρατική, ιμπεριαλιστική σχέση), έχει βαλει κι ένα μαύρο γατάκι (γρουσουζιά;) στην κλίνη της Ολυμπίας, της πόρνης, στην οποία (σε μιαν άλλη σχέση, ο νταβατζής ή πελάτης της (έχοντας κάνει καταμερισμό εργασιας, μέσω της μαύρης υπηρέτριας) στέλνει μιαν ανθοδέσμη... Άντε, και καλά γ...

      Και δες το χέρι της - υψηλής τάξεως - πουτάνας: Σφιγμένο πάνω στο αιδοίο της... Κάποια αντίσταση εκεί, ε;
      ....
      Πράγματι, αυτός ο πίνακας του Μανέ είναι "και γαμώ"!

      Διαγραφή
  2. Είναι να τρομάζει κανείς με τις μαλακίες που γράφει η Αυγη!
    Παρατηρεί ειρωνικά:

    "Πέρασε η "ημερομηνία ορόσημο", η 14η Ιουνίου, οπότε θα άρχιζε να βρέχει ακρίδες. Δεν έχουν πληρωθεί οι δόσεις του ΔΝΤ, δεν έγινε τίποτα το περασμένο -υποτίθεται "take it or leave it"- Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες και δεν έχει σκιστεί ακόμη το παραπέτασμα του Ναού. Σήμερα, 18 Ιουνίου, συνεδριάζει το Eurogroup και, όπως όλα δείχνουν, ο ήλιος θα ξημερώσει και αύριο. Επόμενη σημαδιακή ημερομηνία η 30ή Ιουνίου, οπότε θα επέλθει ο κατακλυσμός".
    [...] Η πραγματική διαπραγμάτευση μόλις άρχισε, [...] To μόνο πραγματικό deadline της διαπραγμάτευσης είναι η επίτευξη μιας καλής συμφωνίας".

    Υπομονή!
    Ως πότε ρε πούστη μου;

    Επιμονή!
    Δεν μας έχει πει ακόμα πως η διαρκής διαπραγμάτευση, επ' αορίστου, είναι μια πραγματιστική διαρκής επανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή