Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό»




Πρόσφατα συνέβη ένας παράξενος βανδαλισμός με αντικείμενο ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Ντελακρουά «Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό».  Μια 28χρονη γυναίκα κατάφερε να γράψει με μαύρο μαρκαδόρο τον  κώδικα "AE911" στην κάτω δεξιά γωνία του πίνακα πριν την αντιμετωπίσουν ένας φύλακας κι ένας επισκέπτης.

Το έργο συνήθως εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, αλλά στο πλαίσιο μιας επίσημης προσπάθειας για αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών, είχε αποσταλεί μαζί με άλλα σημαντικά έργα για ένα χρόνο σε παράρτημα του Λούβρου στο Lens, μια έντονα υποβαθμισμένη πόλη  η οποία στηριζόταν στα ανθρακωρυχεία της περιοχής.

Το έργο επιδιορθώθηκε χωρίς προβλημα και χωρίς να υποστεί μόνιμη ζημιά, καθώς φαίνεται ότι ο σκοπός της βανδάλου ήταν να προσελκύσει την προσοχή σε ένα διαδικτυακό  τόπο  με το όνομα "AE911Truth", Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί για την Αλήθεια της  9ης Νοέμβριου (9 /11), της ημερομηνίας της πτώσης των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη. (σχετικο αρθρο εδώ)

Οι Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί του “AE911Truth(δείτε βίντεο) ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων, ότι οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη κατεδαφίστηκαν από εκρηκτικά και όχι από την πυρκαγιά που προξένησαν τα αεροσκάφη των αεροπειρατών της Αλ Κάιντα. 

 Απορρίπτεται ως συνομωσιολογία η εκτίμηση των ειδικών του “AE911Truth” ότι χωρίς εκρηκτικά ελεγχόμενης κατεδάφισης θα ήταν αδύνατο να καταρρεύσουν οι δίδυμοι πύργοι, με τον τρόπο που κατάρρευσαν. Όμως, την εποχή που συνέβη η κατάρρευση, οι ιμπεριαλιστές είχαν ανάγκη από μιαν αφορμή για να εξαπολύσουν τους πόλεμους τους με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι χιλιάδες ανύποπτοι εργαζόμενοι, που δεν ήταν όλοι σπεκουλαδόροι και που βρέθηκαν κείνη την μοιραία μέρα στα κτίρια, προορισμένοι για ανθρωποθυσία απο την ιμπεριαλιστική ελίτ, ήταν «αναλώσιμοι» ούτως ή άλλως. 

Ωστόσο, η ερμηνεία του 9/11 ως μέγιστη ιμπεριαλιστική προβοκάτσια, με τα πρώτα θύματα της να είναι Αμερικανοί πολίτες,  είναι κάτι που η ελίτ της τάξης που κυβερνά την μητρόπολη δεν θα παραδεχτεί ποτέ. Η αποκάλυψη ενός σχεδίου από τους κυβερνήτες μιας χώρας που να περιλαμβάνει μια μαζική δολοφονία πολιτών της θα αναδείκνυε την άκρατη διαστροφή των ανθρωποειδών που το συνέλαβαν, και το εκτέλεσαν και πίσω από αυτούς την άκρατη διαστροφή των ηθικών αυτουργών αυτής της μαζικής δολοφονίας. Θα αναδείκνυε την αναγκαιότητα να εξαλειφθεί από το πρόσωπο της γης η ηγεμονία αυτής της ελίτ, αν θέλει η ανθρωπότητα να συνεχίσει να υπάρχει.  Θα αναδείκνυε ως γεγονός ότι η ελίτ αυτή αποτελείται από τέρατα που θεωρούν την διαστροφή τους ψυχρή λογική.
Μ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου