Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ευτυχώς που υπάρχουν οι κομμουνιστές!


Διαβάζω την παρακάτω επιστολή του του δήμαρχου των Πατρινών, Κώστα Πελετίδη, προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, (αυτός δεν ήταν που είπε πως "Η συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι Βάρκιζα γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα"... ή κάτι ανάλογο; Ή τέλος πάντων, κάποιος απ' την αγέλη τους το είπε... ). Η επιστολή αναφέρεται στo «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα -Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020″», το οποίο η κυβέρνηση ζητά από δήμους και περιφέρειες να υλοποιήσουν και το οποίο προωθεί την ταύτιση ναζισμού  και κομμουνισμού. 


Σκέφτομαι πως ευτυχώς που υπάρχουν οι κομμουνιστές για να σώζουν την χαμένη τιμή και υπερηφάνεια ενός λαού γονατισμένου μπροστά στην πλέον επαίσχυντη πολιτική αθλιότητα που έχει γνωρίσει η χώρα. Είναι άραγε φαινομενική, είναι προσωρινή αυτή η καθόλου ιερή γονυκλισία;  Θα δείξει... Για τώρα, να το ξαναπώ: ευτυχώς που υπάρχουν οι κομμουνιστές (διότι εναντίον της ύπαρξής τους στρέφεται αυτή η χυδαιότητα) για να θυμίζουν στο λαό πως οι λαμπρές στιγμές της ιστορίας του ήταν όταν γεννούσε "αντάρτες, κλέφτες, παλικάρια.." Και δεν χρειάζεται τόσο πολλή απ' την λαϊκή σοφία του για να καταλάβει πως τέτοια "παλικάρια " μπορεί μεν να μην είναι μόνο οι κομμουνιστές, αλλά είναι τα πρώτα που ξεχωρίζουν, μπροστά-μπροστά, όταν ο λαός αποφασίζει να δείξει το ανάστημα του... Και τα μόνα που δεν εξαφανίζονται σε καιρούς χαλεπούς...

«Κε Υπουργέ,
Μας αποστείλατε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την 7η Δεκεμβρίου 2015 και με ΑΠ 42767, ενημέρωση με θέμα: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020». Το εν λόγω έγγραφο εστάλη σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
Μέσω αυτής της ενημέρωσης, πληροφορούμαστε ότι οι δημόσιοι φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να αιτηθούν για ένταξη σ’ αυτό το πρόγραμμα της ΕΕ. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 185.468.000 ευρώ για την επταετία 2014-2020. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 1η Μαρτίου για δράσεις που θα αρχίσουν από την 1η Αυγούστου 2016. Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται στις σελίδες 9 και 10, είναι να χρηματοδοτήσει έργα που εξετάζουν τα αίτια «των απολυταρχικών καθεστώτων και ειδικά το ναζισμό, σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα’’. Στην 3η σελίδα αναφέρει κατ” έτος τα θέματα που πρέπει να επιλεγούν, όπως: «1956: Πολιτική και κοινωνική κινητοποίηση στην Κεντρική Ευρώπη», «1917: Οι κοινωνικές και πολιτικές επαναστάσεις, η πτώση των αυτοκρατοριών και η απήχησή τους στο ευρωπαϊκό πολιτικό και ιστορικό τοπίο», «1948: Έναρξη του Ψυχρού Πολέμου», «1968: Κινήματα διαμαρτυρίας και πολιτικών δικαιωμάτων, εισβολή στην Τσεχοσλοβακία, μαθητικές διαμαρτυρίες και αντισημιτική εκστρατεία στην Πολωνία», «1989: Δημοκρατικές επαναστάσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πτώση του τείχους του Βερολίνου», «1991: Έναρξη του Γιουγκοσλαβικού Πολέμου» και ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν την πορεία της ΕΕ.
Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η κυβέρνησή σας, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, υιοθετεί και προωθεί προς υλοποίηση ένα πρόγραμμα της ΕΕ, που έχει ως στόχο να ξαναγραφτεί η ιστορία του τελευταίου αιώνα όπως βολεύει την αστική τάξη, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Γνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ιστορία στη διαμόρφωση της συνείδησης, δεν τσιγκουνεύονται, δίνουν εκατομμύρια για να γεμίσουν το μυαλό του λαού με τις δικές τους απόψεις. Αυτό είναι βέβαια ένα μικρό μέρος του πακτωλού που διαθέτουν για να εκπαιδευτούν οι λαοί στο μονόδρομο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και του ευρωμονόδρομου.
Ο λαός μας γνωρίζει, και εκ του αποτελέσματος, «τι καλός» είναι ο καπιταλισμός και η ΕΕ. Το βιώνει. Η ανεργία, η φτώχεια, η κατάργηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων δεν έρχονται εξ ουρανού, είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας του κεφαλαίου.
Δεν είναι τυχαίο το θεματολόγιο του προγράμματος. Θέλουν να σβήσουν την αλήθεια. Ότι στη μικρή ιστορική περίοδο που νίκησε η εργατική τάξη με τη σοσιαλιστική επανάσταση και επέβαλε την εξουσία της, το σοσιαλισμό, εξαλείφθηκε η ανεργία, η πείνα, απέκτησαν δικαιώματα, σε χρόνο ρεκόρ καταπολεμήθηκε ο αναλφαβητισμός, υπήρξε υγεία στο λαό. Η Οχτωβριανή Επανάσταση έδωσε ώθηση στους αγώνες της εργατικής τάξης και στις καπιταλιστικές χώρες, συνέβαλε στις κατακτήσεις.
Θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού ότι υπήρξε ιστορική περίοδος όπου το κεφάλαιο καταργήθηκε. Γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχιστεί αδιατάρακτα η κυριαρχία τους, ζουν με τον εφιάλτη της επανόδου της εργατικής τάξης στην εξουσία, της κατάργησης του καπιταλισμού και της κυριαρχίας του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.
Είναι ντροπή για την κυβέρνηση «της αριστεράς» να αποδέχεται την προπαγάνδα του κεφαλαίου, που προσπαθεί να εξισώσει το φασισμό – ναζισμό με τον κομμουνισμό. Είναι δυο φορές ντροπή γιατί γνωρίζει πως ο φασισμός – ναζισμός είναι η ακραία μορφή κυριαρχίας του κεφαλαίου, που τη χρησιμοποιεί όταν η «δημοκρατική» κυριαρχία του απειλείται.
Είναι τρεις φορές ντροπή για την κυβέρνηση, γιατί ξέρει ότι σ’ αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει γωνιά που να μην ποτίστηκε με το αίμα των κομμουνιστών, που πάλευαν για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να απελευθερωθεί ο λαός μας από κατακτητές, δικτάτορες, για να στέκεται ο λαός μας όρθιος και να μη σέρνεται.
Πάρτε τα «τριάκοντα αργύρια» πίσω και στείλτε τα στους γαλαντόμους κεφαλαιοκράτες της ΕΕ. Μπορεί ο λαός μας να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά το ρόλο τόσο της ΕΕ όσο και του κεφαλαίου τον καταλαβαίνει πολύ καλά. Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα καταλάβει ο λαός τη δύναμή του, θα ανατρέψει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης και θα οδηγηθεί τελικά στο ξέφωτο, στην οικοδόμηση μιας άλλης, νέας, ανώτερης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

3 σχόλια:

  1. αυτό το ιησουίτικο με τη Βάρκιζα το είπε ο Κατρούγκαλος μάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι! Δικιο εχεις: http://www.kathimerini.gr/824323/article/epikairothta/politikh/katroygkalos-h-symfwnia-den-einai-varkiza-den-parado8hkan-ta-opla

    Αλλά, τέλος πάντων, τις ίδιες μαλακίες λένε όλοι τους!
    Σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή