Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

από τα «εντός, εκτός και επί τα αυτά» του συνταγματικού τόξου




Ένα άρθρο στο Κουτί τηςΠανδώρας, πριν λιγες μέρες, επιχειρεί να ερμηνεύσει την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, σε σχέση με το ερώτημα του Μπάμπη Παπαδημητρίου «γιατί μια σοβαρή Χρυσή Αυγή να μην στηρίξει μια συντηρητική κυβέρνηση;». Στο άρθρο προβλέπεται ότι για να γίνει αυτό εφικτό
 «η Χρυσή Αυγή θα εμπλουτίσει τα ψηφοδέλτιά της τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και προφανώς στις βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν, με πρόσωπα που δεν θα έχουν καμία σχέση με τους κορμαρίωνες και τους φουσκωτούς, καθώς θα πρόκειται για πρώην δικαστές, στρατιωτικούς, διευθυντές υπουργείων, τραπεζών και γενικά ανθρώπους συντηρητικούς και θυμωμένους».
Τα γεγονότα τρέχουν όμως. Το σενάριο που υποτίθεται ότι σχεδιάζεται θα φαινόταν πειστικό μέχρι εδώ, αν η «σάγκα» του τρόμου δεν συνεχιζόταν, με την στυγερή και, όπως φαίνεται, προμελετημένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πριν επεκταθώ σ’ αυτό παρακάτω, να παρατηρήσω πρώτα ότι ένα πράγμα που με παρακινεί ν΄ αναφερθώ στο συγκεκριμένο άρθρο είναι η χρήση και κατάχρηση (αντι-μνημονικών) παραμορφωτικών κάτοπτρων για να δώσει το κατάλληλο περιεχόμενο στο σχήμα της πραγματικότητας που φιλοτεχνεί.

Λέει λοιπόν πως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου έκανε «μια εξίσωση του ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή!… για την οποία, περιέργως, ούτε το ΚΚΕ δεν αντέδρασε». Το αστείο τελειώνει εκεί που ο αρθρογράφος δεν αρκείται στο να αναπαράγει (στην καλύτερη περίπτωση) άγνοια για την θέση του ΚΚΕ που αφορά τη «θεωρία των άκρων» και επιδεικνύει την κακοπιστία του (αν όχι κακοήθεια) όταν ερμηνεύει γιατι «δεν αντέδρασε» λέγοντας ότι
«Το ΚΚΕ είναι το πιο νομιμόφρων και συστημικό κόμμα της μεταπολίτευσης, υπερασπίστηκε μάλιστα το Κοινοβούλιο από την προσπάθεια των Αγανακτισμένων να μπουκάρουν. Το ΚΚΕ είναι πυλώνας του συστήματος, και ενισχύεται από το σύστημα. Θυμηθείτε την πώληση της «Γερμανός» με το σκανδαλώδες τίμημα, ή την πώληση σε off shore του 902…»
Στην συνέχεια, κατά την βαθέως εμπνευσμένη ανάλυση, «η εξίσωση ΚΚΕ-ΧΑ είναι πολύ επικίνδυνη»... 
Αλλά γιατί τάχα μου; Μα διότι
«δείχνει και τον πανικό του συστήματος, μπροστά σε μια ισχυρή κυβέρνηση της αριστεράς […] Κεντρικός στόχος της επίθεσης της ΧΑ στο ΚΚΕ και ο σάλος των καναλιών είναι η δημιουργία ενός «πρώτου θέματος» που θα «καλύψει» την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και τον μαρασμό της κυβέρνησης, η οποία – σημειωτέον ετοιμάζεται να δώσει τα ρέστα της στους δανειστές. Δεύτερος στόχος: να καταγραφεί ότι το ΚΚΕ είναι ο στόχος της ΧΑ, ούτως ώστε να κερδίσει την συμπάθεια των δημοκρατικών και αριστερών ψηφοφόρων και να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων του προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι το σύστημα θέλει το θρησκευτικό ΚΚΕ απέναντι στον ανατρεπτικό ΣΥΡΙΖΑ… Εννοείται ότι το παιγνίδι αυτό αρέσει πολύ στον Περισσό».

Βλέπουμε ότι ο αρθρογράφος φαντασιώνεται με ένα ΚΚΕ μαζοχιστικό που του κρυφο-αρέσει να χτυπιούνται τα μέλη του από τα φασιστο-ρεμάλια της νύχτας διότι έτσι προκαλεί «συμπάθεια» στους αριστερούς, αναχαιτίζοντας την είσοδο τους στο χειμαρρώδες ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, που φουσκώνει. Και για να προβιβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ανατρεπτικό»  θεωρεί αναγκαίο να απορρίψει το ΚΚΕ ως «νομιμόφρονα, συστημικό, θρησκευτικό, πυλώνα του συστήματος»!

Για πολιτικό συμπέρασμα προτείνεται ότι επειδή «οι δανειστές, οι αγορές, το κεφάλαιο και η ντόπια ολιγαρχία τρέμουν για πολλούς λόγους τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ [..] στήνουν λοιπόν συστηματικά το σκηνικό της αναδιάταξης του δεξιού χώρου», για να δημιουργηθεί ένα αμιγώς δεξιό κυβερνητικό μπλοκ, προϋπόθεση του οποίου είναι να «σοβαρέψει η εικόνα της ΧΑ».

Ωστόσο η ροή των γεγονότων  και η  δολοφονία του Παύλου κατέστησε άτοπο, τουλάχιστον εν μέρει, το παραπάνω σενάριο «σοβαροποίησης» των Ναζιστών. Εχτές το βράδυ, μίλησε στο ΣΚΑΪ  ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, μεταφέροντας την κυβερνητική πολιτική θέση απο το Μαξίμου. Με καταφανή αδιαφορία για την παλλαϊκή κατακραυγή που προκάλεσε ο αποτρόπαιος φόνος που διέπραξαν τα ναζιστο-ρεμάλια της νύχτας, αιτιολόγησε την δράση της συμμορίας ρίχνοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι ανήκει σε κάποιους που «κερδοσκοπούν πάνω στο αίμα», υπονοώντας ότι κλιμακώνει συνεχώς την ένταση και υπονομεύει την συνταγματική τάξη! Χαρακτηριστικά είπε  «όποιος πιστεύει ότι ένα κόμμα που καλεί σε ανατροπή, δεν έχει αποκηρύσσει τα μέλη του που μιλούν για "γουναράδικα", καλύπτει μέλη του που καλούν σε βία στις Σκουριές είναι στο συνταγματικό τόξο, με γεια του με χαρά του». 

Tο πλέον ωμά κυνικό είναι ότι, «χτυπώντας το καμπανάκι» του, επανειλημμένα, απείλησε (όχι απλά προειδοποίησε) πως θα «έχουμε και άλλους νεκρούς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του», είπε ο κ. Λαζαρίδης, αποκαλύπτοντας ότι μια πτυχή της τροπής των γεγονότων όντως έχει στόχο να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ακόμα πιο συμβιβαστική στάση, δηλαδή να ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα. Είναι επίσης φανερό πως λέγοντας ότι η «βία τροφοδοτείται από πολλούς», δεν περιορίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ, και ενώ στην επιφάνεια δημιουργείται μια τεχνητή ένταση του δίπολου, ουσιαστικά το εργατικό κίνημα πρέπει να περιμένει κλιμάκωση της παρακρατικής βίας - όσο κλιμακώνει την αντίσταση του στην επέλαση των αστών.

Είναι προβλέψιμο ότι η εγκληματική δράση μελών της ΧΑ (μ’ ένα «παράνομο» κλιμάκιο της σε αυξανόμενη υπερδιέγερση) θα συνεχισθεί, γιατί αυτό είναι χρήσιμο για τους μεγαλοαστούς, ενώ το επίσημο «κοινοβουλευτικό» κλιμάκιο της θα αρνείται κάθε σχέση μαζί του, κλείνοντας πονηρά το μάτι στους κάφρους  που θαυμάζουν τα έργα της…

… και τα βέλη βουτηγμένα σε δηλητήριο θα συνεχίσουν να βάλλονται εναντίον αυτων που αρνούνται να σκύψουν, από τα «εντός, εκτός και επί τα αυτά» του συνταγματικού τόξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου