Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Του Παιχνιδιού η Συνέχεια




Τι είδους πολιτικές αθλιότητες ακούσαμε απο την τρικέφαλη χίμαιρα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, μετά την σύσκεψη της συγκυβέρνησης τους; Τι είδους τέρας  είναι και τούτο;

«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούνε 11,5 δισ. ευρώ περίπου από τις δαπάνες, όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δυο χρόνια ακόμη και βεβαίως όλοι συμφωνούμε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος, όμως το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης, και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη»,  Γ. Στουρνάρας.

«Διαμορφώνουμε ένα συνολικό στρατηγικό πλαίσιο, που έχει ως βασικό στόχο να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση»,  Ευ. Βενιζέλος,

«Δε συζητήσαμε για περικοπές, δε συζητήσαμε για τη λήψη μέτρων. Συζητήσαμε για τα υπαρκτά προβλήματα σε σχέση με την κοινωνία. Εκείνο που μας απασχολεί είναι ο συνολικός σχεδιασμός αντιμετώπισης αυτών των δυο ζητημάτων»,  Φ. Κουβέλης.

Πρόκειται για ρεσιτάλ δημαγωγίας και αμοραλισμού.

Αυτά που δεν μας λενε και δεν θα μας πουν αλλά θα «τα φαμε στα μούτρα» είναι τα παρακάτω:

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, στο πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ που θα πρέπει να εφαρμοστεί τη διετία 2013 -2014 περιλαμβάνονται μέτρα όπως:
·                     Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια για παλιούς και νέους ασφαλισμένους.
·                     Μείωση κατά 10% των κύριων συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ.
·                     Περικοπή κατά 23% του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, με προοπτική η περικοπή να επεκταθεί στα εφάπαξ όλων των Ταμείων.
·                     Μείωση κατά 30 ευρώ όλων των συντάξεων του ΟΓΑ, ακόμα και των προνοιακών των 360 ευρώ.
·                     Καθορισμός ανώτατου ύψους συντάξεων μεταξύ 2.200 - 2.400 ευρώ, με κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων.
·                     Κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης.
·                     Κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων.
·                     Κατάργηση ορισμένων επιδομάτων που έχουν απομείνει στο Δημόσιο μετά το ενιαίο μισθολόγιο.
·                     Αναδρομική εφαρμογή, από το Νοέμβρη του 2011, του ενιαίου μισθολογίου στις πρώην ΔΕΚΟ.
·                     Συνέχιση της εφαρμογής της εφεδρείας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για φέτος προβλέπεται η αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων και συνολικά 150.000 μέχρι το 2015.
·                     Πλην του ΕΚΑΣ και του επιδόματος ανεργίας, για τα υπόλοιπα 87 επιδόματα θα καθιερωθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, πάνω από τα οποία δε θα καταβάλλεται κανένα επίδομα. Αξιοσημείωτο είναι πως το 2012 η κυβέρνηση όφειλε να εξοικονομήσει 1,2 δισ. ευρώ από περικοπές κοινωνικών επιδομάτων (σύμφωνα με το μνημόνιο), αλλά οι περικοπές ξεπερνούν οριακά το επίπεδο των 100 εκατ. ευρώ. Τώρα πλέον οι πιέσεις της τρόικας είναι ισχυρές όχι μόνο για τις περικοπές που δεν έγιναν, αλλά και για τις νέες βαθύτερες μειώσεις των κοινωνικών επιδομάτων.
·                     Νέα περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κυρίως των κονδυλίων για έργα ήσσονος σημασίας μη συγχρηματοδοτούμενα.
Προσθήκη στο πακέτο των περικοπών και των αναμενόμενων εξοικονομήσεων από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, που θα επιφέρει η φορολογική μεταρρύθμιση (πηγη).

Σ’ ότι αφορά το τελευταίο σημείο, περί φοροαπαλλαγών, αυτό λέγεται θεωρώντας δεδομένη την επίγνωση του φρικώδους φορολογικού σφαγιασμού στον οποίο σύρεται αυτός ο τρελαμένος  λαός.
Οι ανώτατοι συντελεστές για τα φυσικά πρόσωπα έχουν ανέβει στο 49% -συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης εισφοράς 4%- ενώ ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 38,1% και σε όλη την Ένωση 43,2, τοποθετώντας την Ελλάδα στην 8η θέση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχουν διπλασιαστεί οι χρεωστικές δηλώσεις σε σχέση με πέρυσι. Η κατάσταση αυτή όμως δεν έχει αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, καθώς τα φυσικά πρόσωπα μειώνουν τις πληρωμές τους. Από το 34,6% του ΑΕΠ που ήταν το 2010 έχουν πέσει στο 31% απλά και μόνο επειδή οι πολίτες δεν έχουν πλέον χρήμα...

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα ενισχύσει και το τηλεφωνικό της κέντρο για να ασκεί πίεση στους οφειλέτες, οι οποίοι έχουν φτάσει τις 900.000 και χρωστούν συνολικά 45 δισ. σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.  
Μεγάλο πρόβλημα όμως αποτελεί και ο ΦΠΑ καθώς η υστέρηση σε εισπράξεις φτάνει τα 1,7 δισ. το πρώτο τετράμηνο, αφού χιλιάδες εταιρείες έχουν "βαρέσει κανόνι" λόγω της οικονομικής καταστροφής από τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατ' εντολή ΔΝΤ και τρόικας ευρύτερα. (πηγή)

Αυτοί που έχουν δει τα εισοδήματα τους να πέφτουν σε κατάθλιψη, διαπιστώνουν με απόγνωση και οργή ότι  η τρικέφαλη χίμαιρα,  ρίχνει κι άλλο αλάτι στην πληγή τους, επιβάλλοντας μια εξωφρενικά αυξημένη φετινή  φορολογική επιβάρυνση, σε σύγκριση με την περσινή. Χωρίς έλεος χτυπιόνται αυτοί που ήδη δεν έχουν άλλα περιθώρια αντοχής - εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι και συνταξιούχοι που τους δαγκώνει η μασέλα των «τεκμηρίων», αλλά και επαγγελματίες


Με τις μαζικές αποστολές των φετινών πολυεκκαθαριστικών της Εφορίας απέναντι στο λαϊκό εισόδημα συνολικά, στο κάθε ξεχωριστό λαϊκό σπίτι, συνεχίζεται η κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, πολιτική που σήμερα έχει αναλάβει να εφαρμόσει η «νέα» συγκυβέρνηση. Ασήκωτοι φόροι και άλλα χαράτσια μπαίνουν ξανά στην καθημερινότητα του λαού, διαμορφώνουν την πραγματικότητα από την επόμενη κιόλας μέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης. Η καταλήστευση που εξελίσσεται τις μέρες αυτές αποτελεί την αδιάλειπτη συνέχεια των εφαρμοστικών και άλλων νόμων που ψήφισαν οι ταγοί της εξουσίας του κεφαλαίου στην αμέσως προηγούμενη περίοδο. Έρχονται τώρα να τους περπατήσουν στην πράξη, να διαμορφώσουν συνθήκες απόγνωσης στα λαϊκά νοικοκυριά, να συμπληρώσουν από την πλευρά του κράτους των καπιταλιστών, την καταλήστευση του ανθρώπινου μόχθου που συντελείται στο εργοστάσιο, στο γραφείο, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Με εκβιασμούς και απειλές για κατάσχεση του μισθού και της σύνταξης επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να μαζέψει από τα λαϊκά στρώματα τα κάθε είδους ληξιπρόθεσμα χαράτσια και τα άλλα εμφανιζόμενα χρέη προς την Εφορία. Με το νομικό πλέγμα που θεσμοθέτησαν μπορούν να ενεργοποιούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για εμφανιζόμενες οφειλές που ξεκινούν μόλις από τα 300 ευρώ, και οι οποίες δεν έχουν μπει σε κάποια «ρύθμιση», όπως για παράδειγμα αυτή για τα «ληξιπρόθεσμα χρέη». Απειλούν με κατασχέσεις απευθείας στις μισθοδοσίες των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων. Το μέτρο, που αναμένεται να προσλάβει διαστάσεις, είναι «καρπός» της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης. Και την τελευταία δεκάρα που αρπάζουν από το λαϊκό εισόδημα την προορίζουν για τους μεγαλοδανειστές του αστικού κράτους, κάτι που «μεταφράζεται» σε νέα προνόμια, τρανταχτές φοροαπαλλαγές κ.ά. για τα μονοπώλια, τις μερίδες της πλουτοκρατίας.
(διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στην πηγη του)

2 σχόλια:

  1. salot sor
    Διάβασα το παραπάνω. Σ’ ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Rιζοσπάστης ο έρημος μας προειδοποίησε απο τον Απριλη "Είναι επομένως τα πολύ χειρότερα που άμεσα έρχονται, ένα από τα κριτήρια ψήφου, ένας ακόμη λόγος για πανίσχυρο ΚΚΕ, για συντριπτική ήττα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τα συναποφάσισαν, αλλά και να μην σκορπίσει η ψήφος στα άλλα τα αυτοαποκαλούμενα αντιμνημονιακά κόμματα που δεν αμφισβητούν τους καπιταλιστές, την ΕΕ, το χρέος, αλλά προτείνουν επαναδιαπραγματεύσεις και άλλη μορφή διαχείρισης. Ανάμεσα στ' άλλα μέτρα, έρχονται σκληρά μέτρα φοροληστείας του λαού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή