Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

"κνώδαλο;"



Λέξη της μόδας έγινε τελευταία το "κνώδαλο".

Την χρησιμοποίησε κάποιος μάλιστα " στολίζοντας " την Κανέλλη με αφορμή το γεγονός ότι δεν έκανε τα λόγια της κιμά όταν χαρακτήρισε τον Τσίπρα «Κουμανταδόρο της αριστερίστικης λάντζας που «σώζει» μεμιάς ναυαγισμένα επιχειρηματικά, κυβερνοσυνδικαλιστικά ή και εν κινδύνω ευρισκόμενα ιερατικά κεφάλαια και κεφάλια».

Η "αλληλοσυμπάθειά" τους είναι γνωστή, τουλάχιστον απο τότε που ο Τσίπρας γέλασε βλέποντας τηλεοπτικά το φασιστο-κνώδαλο να την κακοποιεί, και το κοινοποίησε για τηλεοπτική κατανάλωση.

Βέβαια δεν είναι απόλυτα σωστός αυτός ο χαρακτηρισμός του Τσίπρα... Σίγουρα ναυαγισμένα πλεούμενα της πολιτικής και του συνδικαλισμού (όχι απλά φελλούς, αλλά κόπρανα που επιπλέουν ακόμα) μαζεύει και τα βάζει στο κατάστρωμα του ναυαγοσωστικού του. Και σίγουρα κεφάλια κεφαλαιούχων πάει να περισώσει.

Αλλά για "αριστερίστικο μαγείρεμα" αν όχι "λάντζα" τον κατηγορούν οι φίλοι της Μέρκελ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Μην το πάρει κι επάνω του...

Φτάνει το καλαμπούρι. Σοβαρά τώρα : όταν φύγεις απο το ΚΚΕ και πας δεξιά του, αποκτάς αξία, εμπορευματική και μή, ναι ή όχι; Πουλιέσαι με μεγαλύτερη τιμή στην αγορά, ναί ή οχι;

Ναι. Πουλιέσαι πιο ακριβά, πρώτον γιατί ανταμείβεται η αποστασία σου από τον πλευρό των εργατών και δεύτερο διότι το να έχεις διατελέσει μέλος του ΚΚΕ (και τώρα να το εχθρεύεσαι δημόσια), σημαίνει κνώδαλο με γνώση - κι αυτό παλι πληρώνεται έξτρα.

Όταν διανύσεις τον δρόμο από την αντίθετη λωρίδα,  όμως, το να καταλήξεις στο ΚΚΕ από δεξιά αφετηρία είναι ασυγχώρητο (όσους φίλους και να κρατήσεις, θα χάσεις τους περισσότερους) εκτός του ότι είναι και ασύμφορο...
από οικονομική ή από οποιαδήποτε άλλη άποψη.

Γι αυτό και μια τέτοια  κατεύθυνση δεν χρειάζεται μόνο μια άλλη ηθική στάση, εκείνη που σε οδηγεί να κάνεις κάτι για τον άλλον, όχι μόνο για το τομάρι σου, αλλά και "τσαγανό". Κι επειδή η Λιάνα διαθέτει και τα δύο, ή την αγαπάς ή την μισείς.

Εικόνα από εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου