Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Προοίμιο για ξεδίπλωμα μια νέας φάσης κρατικής καταστολής και τρόμου.




Δύο νεαροί, 22 και 26 ετών, έπεσαν νεκροί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σήμερα το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο, σε με χαρακτηριστικά επαγγελματική, τρομοκρατική, επιχείρηση.
Ενας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται, χωρίς να έχει κριθεί ακομα αν θα επιβιώσει.


Σε ανακοίνωση του ο Ν. Δένδιας  εκφράζει την οδύνη του, δηλώνοντας πως «Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες - Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει», λεει η Ν.Δ.

"Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της", δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» - λέει ο κ. Καμμένος.

Γραφείο Τύπου της ΚΕ είπε: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηκίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί». 
***
red rock 
Το ποιους σκοπούς εξυπηρετεί θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Αλλά δεν είναι δύσκολο να
προβλέψουμε. Ακούσαμε ηδη για  ξεκαθάρισμα λογαριασμών, για εμφύλιο πόλεμο, για στόχευση στη δημοκρατία... και πάλι για καταδίκη της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται.

Όσοι πίστεψαν τα λόγια του Σαμαρά, του κορυφαίου υπηρέτη του συστήματος, για ήπιο κλίμα ήταν αφελείς. Η κλιμάκωση της έντασης τους χρειάζεται για να βρουν πάτημα να φιμώσουν το λαό.

Οι δολοφονίες είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών που σχεδιάζουν το ξεδίπλωμα μια νέας φάσης κρατικής καταστολής και τρόμου.

1 σχόλιο: