Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Το βάθος τ’ άσωτου Κενού.

Περί αποκαλύψεων Κωνσταντοπούλου



Οι οστεοθραυστικές και άκρως ψυχαγωγικές αποκαλύψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι ομολογίες πλευρών μιας αλήθειας που ήταν φανερή για μας, τους λίγους δυστυχώς, που μπορούσαμε να δούμε το άθλιο θέατρο που παίχτηκε εις βάρος της πλειονότητας του ελληνικού λαού με πρωταγωνιστές στελέχη αυτής της κλίκας των πιο αδίστακτων αρχολίπαρων που γνώρισε η θλιβερή πολιτική μας σκηνή, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι εδώθε. Και μπορούσαμε να το δούμε, όχι γιατί είμαστε πολύ πιο οξυδερκείς και διορατικοί, μα γιατί δεν θέλαμε, δεν είχαμε ίδιον συμφέρον να το παραβλέπουμε...

✴✴✴✴✴

Το "λούσιμο" του Τσίπρα είναι καταρρακτώδες μεν, αλλά ο τύπος είναι εντελώς "αδιάβροχος". Χαμπάρι δεν παίρνει, όπως λένε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σίγουρα, για το μόνο που ποτέ δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί  είναι ότι "δεν ξέρει τι λέει", όπως υπονοεί μια παχύσαρκη κυβερνητική προβιά... Το τι λέει λοιπόν έχει ένα βάρος.

Το σημαντικότερο είναι η αποκάλυψή της ότι από το βράδυ της 9ης Ιουλίου ο πρωθυπουργός έβλεπε επιλογές μεταξύ των δυο: «ή κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή δικτατορία». Πρώτα απ' όλα: Αυτό βγάζει στην επιφάνεια την βαθύτερη πολιτική αγωγή του Τσίπρα, ο οποίος κάποια στιγμή θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο ψυχολογικής έρευνας με το βασικό ερώτημα:
Πώς διαμορφώνεται η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που έχει μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον σχέσης και διαπλοκής μεταξύ ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων και φασιστικού κράτους. 
Το πόρισμα μιας τέτοιας έρευνας μπορεί να ρίξει φως ως προς το πώς, ως "εκ θαύματος", αναρριχάται στην ηγεσία ενός σοσιαλδημοκρατικού μορφώματος μια τέτοια προσωπικότητα και, μεταξύ άλλων, δημαγωγώντας κατά της διαπλοκής που τον ανέθρεψε οδηγείται στους θαλάμους εξουσίας.

 Είναι μεγάλο πρόβλημα για ένα λαό να κυβερνάται από τέτοιους ανθρώπους...

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «Η κυβέρνηση και ο Τσίπρας επέλεξαν αντί να διαπραγματευτούν το χρέος να το πληρώσει ο λαός». Αυτο το ξέρουμε όλοι! Κείνο  που δεν κατάλαβα είναι γιατί την «καταπλήσσει που μιλάμε για τις συνέπειες της μη αποπληρωμής και δεν μιλάμε όμως για τις καταστροφικές δολοφονικές συνέπειες πληρωμής του χρέους». Και σαν  ήταν μόνο το χρέος το πρόβλημα... Μήπως αυτοί, οι πρώην σύντροφοί της,  δεν συνεχίζουν "εφ' όλης της ύλης" την ανθρωποφαγία που εκτέλεσαν κι οι προηγούμενοι για να ικανοποιήσουν την παθολογική γαστριμαργία των κεφαλαιοκρατών αφεντικών τους (και την δική τους);

Με δεδομένη την προσωπική του εικόνα που σχημάτιζε ο Τσίπρας στα παρασκήνια, ο οποίος στον πανικό του δεν έβλεπε τίποτε άλλο από κυβέρνηση "εθνικού σκοπού" (τι θα πει αυτό αν δεν σημαίνει επείγουσα συγκόλληση πολιτικών σχημάτων με σκοπό την συντήρηση της καθεστηκυίας τάξης;) ή δικτατορία των αστών, για ποιό λόγο ένας οποιοσδήποτε Τσίπρας με τέτοια ιδεολογία να ενημερώσει τον λαό πότε πήρε απόφαση να τον πουλήσει σε σκλαβοπάζαρο; Χέστηκε ο κάθε τέτοιος Τσίπρας για τον λαό...

Σχετικά με το δημοψήφισμα είπε πως το "ΝΑΙ" ήταν αυτό που τους βόλευε και πρόσθεσε πως «ο Τσίπρας πήγε στο δημοψήφισμα γιατί πίστευε ότι θα το χάσει και πως την επόμενη μέρα θα κρυβόταν πίσω από την απόφαση του ΝΑΙ».
Και φυσικά, το ότι παρακαλούσαν να ψηφίσει "Ναι" ο λαός στο δημοψήφισμα, κι ενώ γινόταν χαμός εκβιασμών και τρομοκρατίας σε βάρος του λαού, αυτό το τσόλι από τις εξέδρες τσίριζε "όχι", δείχνει σε τι βάθος αθλιότητας μπορεί να πέσει ο άνθρωπος... Απύθμενο!

Η Ζωή, παρότι προς τιμήν της δεν ψήφισε μνημόνιο και διαχώρησε πολιτικά τη θέση της, άργησε πολύ να καταγγείλει την απάτη του Τσίπρα και της κλίκας του, που όπως φαίνεται διαπίστωσε η ίδια αρκετά νωρίς "στο παιχνίδι". Συνέχισε να "παίζει μπάλα" κι εκείνη... Τι περίμενε δηλαδή; Να εκλεγεί και να παραμείνει πρόεδρος της βουλής; Κάτι πρέπει να απαντήσει κι αυτή, περισσότερο από το να δηλώνει σαν μαθητριούλα που την αποπλάνησαν: «ο Αλέξης Τσίπρας μας εξαπάτησε. Δεν διέγνωσα νωρίτερα την πραγματική του στόχευση».

Κλείνω με την πρώτη στροφή από το αριστούργημα του μπαρμπα-Κωστα

Εδώ, π’ ανταμωθήκαμε αδερφοί,
δεν είναι πλατωσιά μηδέ κορφή,
μηδ’ άκρα του πελάου και τ’ ουρανού.
Το βάθος είναι τ’ άσωτου Κενού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου