Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

"Αγνώριστος" ο τύπος!




"Έναν αγνώριστο Αλέξη Τσίπρα αντίκρισαν οι πολίτες στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ALPHA. Πέρα από τη σημειολογία της συνέντευξης- πληθώρα όρων και εκφράσεων στα αγγλικά, αμηχανία και πολλαπλές αντιφάσεις- ο απερχόμενος πρωθυπουργός εμφανίστηκε, ουσιαστικά, ως ηγέτης ενός νέου, ακραιφνώς «ευρωπαϊκού», Κεντροαριστερού κόμματος, που έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο με τις προγραμματικές θέσεις και τις κινηματικές αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ". [Από άρθρο του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ]

****
Το κλειδί για ανάγνωση ανάμεσα στις γραμμές της παραγράφου, αλλά κι ολοκλήρου του άρθρου, είναι η λέξη " αγνώριστος", που σημαίνει ότι στον σημερινο Τσίπρα είναι αδύνατο να αναγνωρίσεις τον χτεσινό.

Τα χαρακτηριστικα του όμως, πολιτικά και ψυχολογικά, ήταν εμφανή από χτες. Αυτοί που ήθελαν να πωλήσουν το προϊόν με την ταμπέλα "ένας νεαρός αριστερός ριζοσπάστης ηγέτης", εκούσια τα παρέβλεπαν. Κι αυτοί που τα παρέβλεπαν, αν δεν έπασχαν από στραβισμό και πολιτική μαλακία, το έκαναν γιατί πολύ του έμοιαζαν. Τώρα τ' αναγνωρίζουν για να μην του μοιάζουν. Ο Τσίπρας είχε πάντα το ίδιο σχέδιο που τώρα εκπληρώνει, να γίνει αυτό που έγινε. Απλά τώρα δεν του ταιριάζει να μιλά την ίδια "αριστερή" διάλεκτο, αφού ο φυσικός του χώρος, στον οποίο κατέληξε, δεν το επιτρέπει, ή μάλλον επιβάλει διαφορετικά γλωσσικά ιδιώματα.

Να δούμε για ποιον "ηγέτη" αναχώματος μεταξύ της εργατικής τάξης και μιας γνήσιας πολιτικής εκπροσώπησής της αύριο θα λέμε "είναι αγνώριστος"...
Δεν υπάρχει οπορτουνιστική προβιά. Ο οπορτουνισμός δεν είναι επιπρόσθετος ή επίκτητος, σαν έκζεμα στο πετσί... Είναι στο dna του ατόμου.

Από αρχάγγελος δεν μεταμορφώνεσαι σε διάβολο.

Αν πίστευες σε κάτι, έστω και με αμφιβολίες, είναι αδύνατο ξαφνικά να πιστέψεις το αντίθετο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται λοβοτομή (που πάλι μπορεί να μην είναι επαρκής), ή μια τέτοια κοσμογονία όπου οι ποταμοί να ρέουν ορμητικά προς τη πηγή τους.

Κάτι σαν το νεογέννητο  που χώνεται (συγγνώμη για τη χυδαία έκφραση και εικόνα) πίσω στο μουνί της μάνας του...

Αν και ο οπορτουνιστής κι αυτό μπορεί να το επιχειρήσει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου