Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πες μου τι βρίσκεις αστείο να σου πώ τι είσαι


Απ' όλες τις πρόσφατες ειδήσεις που διαβάζω   ίσως η πλέον καταθλιπτική είναι αυτή που αφορά την αντίδραση του Τσίπρα στην επίθεση του νεοναζί στην Κανέλλη. Να πώ πρώτα πως η μεταγλώττιση του τίτλου του περιβόητου πλέον ντοκιμανταίρ σε `Νήμα' είναι ανακριβής. Αυτό που λέει ο τίτλος είναι πως η 'ελπίδα κινδυνεύει'...  Ηοpe on the line... Hanging in the balance... Αλλά αυτό που βλέπουμε επί ξύλου κρεμάμενο δεν είναι πια μόνο η ελπίδα, είναι η εχεφροσύνη, η λογική, η ψυχική υγεία σε τούτο τον τόπο.

"Απίστευτο", σκέφτηκα... Δεν είναι δυνατόν! Αλλά μετά ξανασκέφτηκα. Γιατί να μην είναι δυνατόν; Για ποιους μιλάμε;

Παρόλα αυτά, μετά την εκλογίκευση της έκπληξης, παραμένω με μιαν αίσθηση αινίγματος  που δεν αφορά μόνο το ερώτημα αν αποκλειστικά και μόνο τέτοιοι άνθρωποι θέλουν να κυβερνούν αυτό τον τόπο και πως το καταφέρνουν. Αφορά κυρίως το μυστήριο να βλέπουμε την μετριότητα να αναδεικνύεται σε σημαντικότητα, πράγμα που δεν ερμηνεύεται επαρκώς με το γεγονός ότι  ή κακοήθεια εδώ πέρα, αντί να κρύβεται εκεί που μάτι δεν την βλέπει, αυτοπροβάλλεται σαν απροκάλυπτη αχρειότητα - κι αυτό να θεωρείται φυσιολογικό!

Είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιος ο τύπος ώστε να μην  κατάλαβε τι εντύπωση θα δημιουργούσε η αντίδραση του, και μάλιστα μπροστά σε κάμερες, στην θέα της εν λόγω επαίσχυντης επίθεσης;

Αμφιβάλλω.

Όταν βλέπεις ένα ανδροειδές να χτυπάει μια γυναίκα και χασκογελας δεν δείχνεις χιούμορ, δείχνεις εξαχρείωση. Όταν λες ότι αυτή μουνταρισε πρώτη, δεν δείχνεις αίσθηση αντικειμενικότητας, δικαιολογείς το ανδροειδές. Και όταν αυτό γίνεται απο ένα νεοναζί εναντίον μιας κομμουνίστριας διακηρύσσεις ίση απόσταση μεταξύ των δύο. Τελικά, όταν γελάς και υπονοείς πως έφταιγε κι αυτή, τοτε παίρνεις την θέση που σου ταιριάζει ανάμεσα σε όλες τις σκωληκοειδείς αποφύσεις οι οποίες θεωρούν τον σεξισμό τους 'ανδρισμό', ή και τον μισογυνισμό τους 'μάτσο-μαγκιά'.

Ο ίδιος αποκαλεί την πολιτική σύντροφο του "μανάρι μου";
Καμάρι μου!
Θα ακούσουμε, αναρωτιέμαι, κι αυτήν να τον αποκαλεί "παιδαρά μου, ελληνάρα μου"; Πιθανόν σε κάποιο άλλο 'Νήμα' που θα εστιάζει στον δικό της βίο και πολιτεία.

Ο τύπος αυτός, που δεν είναι μια απλή μετριότητα αλλά μια μετριότητα με άποψη, ετοιμάζεται να κρατήσει τα ηνία της κυβέρνησης των Ελλήνων. Θα μου πεις, γιατί όχι; Μήπως θα είναι ο πρώτος 'αρχιδοκέφαλος' ή η τελευταία μετενσάρκωση του μετρίου που κυβερνά αυτόν τον τόπο;
-----------
Image borrowed from Here



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου