Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο βασανιστής με το μικρούτσικο... πέος



Ευρέως γνωστές στα μέσα ενημέρωσης έγιναν οι δηλώσεις του  Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ζαΐντ Ράαντ αλ-Χουσεΐν, ο οποίος, καταδίκασε τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ που αφορούν μια νοσηρά ενθουσιώδη υποστήριξή του για βασανιστήρια, χαρακτηρίζοντάς τες ως  έκφραση μισαλλοδοξίας.

Φαβορί για το χρίσμα της υποψηφιότητας των Ρεπουμπλικάνων, ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του έχει πει ότι "τα βασανιστήρια λειτουργούν" απειλώντας να φέρει πίσω και άλλες τεχνικές βασανισμού, "πολύ χειρότερες από το διαβόητο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού". Μέθοδοι βασανισμού σε ανακρίσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ για υπόπτους τρομοκρατίας, κι οι οποίες έχουν απαγορευτεί από την κυβέρνηση Ομπάμα, μπαίνουν στην ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.

Για το κατά πόσο θα πάρει σοβαρά τις δηλώσεις Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ (και τελικά την λεγόμενη διεθνή νομιμότητα, αν εκλεγεί) ο δισεκατομμυριούχος, ένδειξη είναι η άποψη που εκφράζει για τον ΟΗΕ. Μιλώντας σε ισραηλινούς  ακτιβιστές τον Μάρτη είχε πει για τον ΟΗΕ πως "δεν είναι φίλος της δημοκρατίας. Δεν είναι φίλος και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει την έδρα του. Και σίγουρα δεν είναι φίλος του Ισραήλ".

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια, όπως κι ο Πάπας,  έχουν πάρει θέση κατά του σχεδίου του Τραμπ για ένα διασυνοριακό τοίχο ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Ο συντηρητικός Πρωθυπουργός της Βρετανίας   αποκάλεσε το σχέδιο του Τραμπ για την απαγόρευση των Μουσουλμάνων που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ "διχαστικό, ηλίθιο και λάθος". Αρκετοί πολιτικοί στη διεθνή σκηνή φαίνονται να δυσανασχετούν με την ηλιθιότητα του Τραμπ που απειλεί να πάρει εφιαλτική διάσταση, αν αφεθεί να την κάνει επίσημη  πολιτική των ΗΠΑ.

(Τα παραπάνω, ελεύθερη απόδοση από ρεπορτάζ στο bbc)


***

Οι δηλώσεις του Τραμπ είναι τόσο ακραίες που προκαλούν συστολή σε μερίδα  εκπροσώπων του κεφαλαίου. Τι συμβαίνει; Κάποιοι έγιναν πιο δημοκρατικοί από άλλους; Όχι βέβαια. Απλά, η υποκριτική και προσχηματική υπεράσπιση των "δημοκρατικών" αρχών, και της διεθνούς "νομιμότητας" που περιλαμβάνει και "ανθρώπινα δικαιώματα" θεωρείται το "ατού" των ιμπεριαλιστών όταν εξαπολύουν τις επιδρομές τους κατά καθεστώτων που οι ίδιοι κρίνουν πως παραβιάζουν αυτές τις "αρχές". Κάποια προσχήματα δημοκρατικότητας θεωρούνται απαραίτητο να διατηρούνται  ακόμα, από μία μερίδα εκπροσώπων του κεφαλαίου.  Το πρόταγμα Τραμπ, είναι ακρεφνής φασιστικοποίηση του ισχυρότερου κράτους στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πίσω του είναι το πιο επιθετικό τμήμα του κεφαλαίου των ΗΠΑ και, όπως συνέβη με την άνοδο του Ναζισμού, πρωτεύοντα ρόλο σ' αυτό παίζει το χρηματιστικό κεφάλαιο.

✳✳✳✳✳


Images borrowed from NY Daily News. 


Η εικόνα με τον Τραμπ γυμνό είναι αυτή για την οποία η νομική ομάδα του ζάμπλουτου επιχειρηματία απειλεί να ασκήσει δικαστική αγωγή κατά της δημιουργού του , Illma Gore. Το πρόβλημα τους είναι κυρίως το εντυπωσιακά μικρό μέγεθος του πέους του Τραμπ στην απεικόνησή του... 
Είναι δύσκολο να πουν σ' αυτόν που υπόσχεται να κάνει την Αμερική μεγάλη πάλι πώς "size doesn't matter" (το μέγεθος δεν πειράζει...)






Προετοιμάσου! Γιατί τώρα θα σου αποκαλύψω κάτι πολύ, μα πολύ μεγάλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου