Δημοσίευση: Δευ, 06/10/2014 - 13:49
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 06/10/2014 - 19:59
Η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο της σ. Κωστούλας Σεφέρη.
Η σ. Κωστούλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 από φτωχή οικογένεια εργατών. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία με μεταπτυχιακό στη διδακτική της γαλλικής γλώσσας. Πριν από το διορισμό της ως καθηγήτριας Γαλλικών στο Γυμνάσιο Ραχών Ικαρίας, δούλεψε αρκετά χρόνια στην κλωστοϋφαντουργία και σε άλλους κλάδους.
Οργανώθηκε στην ΚΝΕ, μαθήτρια στο σχολείο της στην Αθήνα (Μαράσλειο), το 1979 και στο ΚΚΕ το 1986. Συμμετείχε στο μαζικό κίνημα από διάφορες θέσεις, στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σάμου, στο Συντονιστικό για την Υγεία, στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ικαρίας - Φούρνων, σε πολιτιστικούς συλλόγους, στην Ένωση Καθηγητών Γαλλικής. Ανέλαβε διάφορες στελεχικές θέσεις στο Κόμμα και το 2011 εκλέχτηκε γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Ικαρίας του ΚΚΕ.
Η σ. Σεφέρη, χωρίς να υπολογίζει δυσκολίες, τίμησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ. Όπως έγραφε στο βιογραφικό της: «Τόσα, αρκετά πλέον, χρόνια οργανωμένης ζωής, έμαθα τι σημαίνει επιμονή και απαιτητικότητα, υπομονή και προσφορά, προσπάθεια να ανταποκριθείς με κάθε τρόπο, "οπωσδήποτε", το να είσαι μπροστά στην εξόρμηση, στην αφισοκόλληση, στην πολιτική εξόρμηση, στη δουλειά στο κίνημα και να έχει αποτέλεσμα η δουλειά σου και με τη στάση σου να διαπαιδαγωγείς και τους συντρόφους σου. Ότι η προσφορά στο Κόμμα δεν έχει όρια, ότι πρέπει να μάθει κανείς να μην υπολογίζει κούραση, κόπο και επιθέσεις. Μέσα απ’ όλα αυτά έρχεται η συνειδητοποίηση ότι, τότε μικρή, το να μπω στην ΚΝΕ και να περάσω και στο Κόμμα αργότερα ήταν τελικά η πιο μεγάλη, η καλύτερη απόφαση ζωής!».
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της.
Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει στις Ράχες Ικαρίας την Τετάρτη 8/10 στις 4 μ.μ.
  •  Ανακοίνωση για τον θάνατο της σ. Κωστούλας εξέδωσε η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ